Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Fatih Çörten

Threads Hesabı Silmenin Tek Yolu: Instagram Hesabını Silmek


Twitter’a Rakip Threads Uygulaması başlıklı yazımda incelediğim, Facebook’un kurucusu Mark Zuckerberg’in yeni piyasaya sürdüğü Threads uygulamasını inceledim ve ilginç bir gerçekle karşılaştım. Bu uygulamada hesabınızı silmenin tek yolu, Instagram hesabınızı silmekmiş. Aksi takdirde, uygulamadan tamamen kurtulmanız mümkün değil.

Mark Zuckerberg, uygulamadaki hesabından yapılan 70 milyon kaydı duyurdu. Meta şirketi, uygulama için oluşturduğu gizlilik ilkesi sayfasında, kullanıcıları ilgilendiren bir maddeye yer vermiş. Buna göre, hesabınızı silmenin hiçbir yolu olmadığını, ancak Threads profilinizi silmek için Instagram hesabınızı silmeniz gerektiğini belirtiyorlar.

Meta’nın gizlilik ilkesinde yazan şu ifade dikkat çekici: “Threads profiliniz, Instagram hesabınızın bir parçasıdır ve istediğiniz zaman Instagram hesabınızı silerek Threads profilinizi silebilirsiniz. Instagram hesabınızı silme ve haklarınızı kullanma hakkında daha fazla bilgiyi Meta Gizlilik İlkesi’nde bulabilirsiniz.” Ancak, bu durumun geçici mi yoksa kalıcı mı olduğu henüz net değil.

Neyse ki, Instagram Başkanı Adam Mosseri’nin bir Thread paylaşımıyla bu konuda bir açıklama yaptığını öğrendim. Mosseri, “Hesabınızı silmeyle ilgili bazı sorular alıyorum. Açıklığa kavuşturmak gerekirse; Threads profilinizi ve içeriğinizi gizleyen Threads hesabınızı devre dışı bırakabilir, profilinizi gizli olarak ayarlayabilir ve gönderilerinizi tek tek silebilirsiniz. Bunların hepsini Instagram hesabınızı silmeden yapabilirsiniz. Threads, Instagram tarafından desteklendiği için şu anda yalnızca bir hesap ancak hesabınızı ayrı olarak silmenin yolunu arıyoruz” şeklinde konuştu.

Threads uygulamasında hesabınızı silmek istediğinizde Instagram hesabınızı silmeniz gerekiyor. Ancak, Threads profilinizi gizleyebilir, içeriğinizi devre dışı bırakabilir ve gönderilerinizi silebilirsiniz. Instagram hesabınızı silmeden bu adımları atmanız mümkün. Şu anda sadece bir Threads hesabınız olabileceğini unutmayın, ancak Meta’nın gelecekte ayrı bir Threads hesabı silme seçeneği sunup sunmayacağı belirsizliğini koruyor.

Bu durum, Threads uygulamasının kullanıcıları için hala bazı belirsizlikler barındırdığını gösteriyor. Kullanıcılar, hesaplarını tamamen silmek veya sadece profil ve içeriklerini gizlemek gibi seçenekler arasında tercih yapmak zorunda kalabilirler. İlerleyen dönemlerde Meta’nın bu konudaki politikalarının ne şekilde değişeceğini ve kullanıcılara daha fazla seçenek sunup sunmayacağını zaman gösterecek.

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER