Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Fatih Çörten

WhatsApp, profil resimlerinin ekran görüntüsünün alınmasını engelleyecek

Akıllı telefon kullanan neredeyse herkesin kullandığı popüler mesajlaşma uygulaması WhatsApp’ta kullanıcıların profil resminin ekran görüntüsünü almaya çalışanlar artık engellenecek.

WhatsApp, kullanıcı gizliliğini arttıran birçok özellikle güncelleniyor. Yeni gelecek olan bu güncellemede profil resimlerinin ekran görüntüsünün alınmasını engelleyecek. Uygulamada doğrudan ekran görüntüsü alma işlevi devre dışı bırakılarak paylaşımı engellemeyi amaçlıyor.

Şu anda bu yeni özellik WhatsApp beta programına katılan Android kullanıcılarına açık. WABetaInfo’nun paylaştığı ekran görüntüsüne göre, kullanıcılar, bir kişinin profil resminin ekran görüntüsünü almaya çalışırken uygulama tarafından engellendiklerini belirten bir uyarı mesajıyla karşılaşacak.

WhatsApp, bu yeni özelliği getirerek bunu tamamen engelleyemez. Başka bir telefonla veya kamerayla çekerek profil resmi elde edilebilir. WhatsApp’ta gizlilik konusunda birçok özellik bulunuyor. Bu özellikler kullanıcıların profil fotoğraflarını kime göstereceğini, son görülme ve çevrimiçi durumları, hakkında ve durum güncellemeleri gibi bilgileri kişilere açabiliyor.

Güncellemenin İOS ve Android telefonlara ne zaman geleceği henüz bilinmiyor.

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER