Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Necdet Mancılık

Seçilmek için para harcayan o parayı çıkartır

CHP’nin Bandırma Belediye Başkan Adayını geçtiğimiz cuma günü açıklamaması tabanda ve CHP’nin seçmen kitlesinde rahatsızlıklara neden oldu. Bu sorunlara İYİ Parti ile CHP’nin Balıkesir’de ittifak yapması ve Bandırma’nın İYİ Parti’ye bırakılacağı söylemleri de eklenince rahatsızlık daha da tırmandı diyebiliriz. Bu gelişmelerin üzerine İYİ Parti’nin Büyükşehir Adayı Turan Çömez’in, CHP’nin Bandırma’daki aday adaylarından biriyle görüştüğü iddiası kentte bomba etkisi yarattı. İYİ Parti’nin sürece dahil olması ve özellikle İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in Turhan Çömez’i “Bir gıcıklık daha yapacağım” sözleriyle açıklaması “İYİ Parti Balıkesir’de ne yapmaya çalışıyor?” sorusunu akıllara getirdi. Bu sorunun cevabını zaman gösterecek. “Gıcıklık” söylemi ile yola çıkan İYİ Parti, CHP’den aday gösterilmeyen isimleri kendisi belediye başkan adayı göstererek bu yolda devam edecek mi?

BANDIRMA’DA ADAY ADAYLIK SÜRECİ

CHP’nin Bandırma’da 8 belediye başkan aday adayı bulunuyor. Elbette ki her biri partilerine emek vermiş, çabalamış ve hala bir şeyler yapmak isteyen kişiler. Rekabetin olması, aday adayların ortaya bir şeyler koyması kamuoyunun bu sürece dahil olması açısında elbette çok önemli ancak burada Dursun Mirza’nın ağzından hiç düşürmediği “Ben aday adayı değil, adayım” söyleminin diğer başkan aday adaylarına bir haksızlık olduğunun altını çizmek gerekli. Hatta haksızlıktan öte siyasi bir ayıp olarak öne çıkıyor. Aday adaylığı döneminde seçim ofisi kurmak, araçların giydirilmesi gibi şeyler demek ki, sadece aday adayının ekonomik gücüne bağlı, CHP Genel Merkezi açısında bir sorun oluşturmuyor.

YAZIYI BİR ANIYLA BİTİRELİM

Bu anıyı geçtiğimiz günlerde bana Sevgili Tufan Dalgıç anlattı. Henüz daha aday adayıyken dünyanın parasını harcayanların amacının ne olduğunu, “Bu değirmenin suyunun nereden geldiğini” konuşmuştuk. Karşılıklı bu konuyu değerlendirirken bana rahmetli Tahsin Bozoğlu ile yaşadığı bir anıyı anlattı. Sene 2004, Yerel Seçimler öncesi Rahmetli Tahsin Bozoğlu SHP’nin Susurluk Belediye Başkan Adayı. O dönem Sol ve sosyal demokratların yanı sıra toplumun büyük çoğunluğu Bozoğlu’nu destekliyormuş. Seçimler 600 oy civarı bir farkla kaybedilmiş. Tabii o zamanlar böyle sosyal medyalar falan yok. Rahmetli Tahsin Bozoğlu seçim startını davulcular ve geniş katılımlı bir yürüyüşle başlatmış. Benim çok şaşırdığım ve güldüğüm konu seçimde tek argüman bir huniymiş. Evet, yanlış duymadınız huni şeklinde bir borazan. Sokaklarda söylenen ise şu: “Ey ahali duyduk duymadık demeyin Tahsin Bozoğlu Belediye Başkan Adayı olmuştur” Rahmetlinin sesi kısıldığı için davulcuların önünde Tufan’la birlikte yürüyorlarmış. Bu basit ama etkili propagandanın ardından Tufan Tahsin Bozoğlu’na sormuş : “Bu kadar teknolojik imkân varken, biraz para harcayıp niye farklı şeyler yapmıyorsun?” diye. O an da Tahsin Bozoğlu’nun verdiği cevap Tufan gibi beni de etkiledi. Aslında bu bir siyaset dersi, Tahsin Bozoğlu Tufan’a dönüyor ve : “Bu ticaret değil, siyaset. Seçilmek için çok para harcayan kişi başkan olduğunda o parayı çıkartır.” diyor. Tahsin Bozoğlu’nun bu sözlerini umarım sadece CHP değil tüm siyasi partiler hatırlar. Harcadığını belediye başkanlığı maaşının dışında farklı yollarla çıkarmaya çalışanları başkan adayı yapmazlar.

Necdet MANCILIK

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER