Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Fatih Çörten

WhatsApp Kilitli Sohbetlere gizli kod ekleme özelliği geldi

WhatsApp, “gizli kod” olarak adlandırdığı yeni özelliğiyle kilitli sohbetlerinize ek bir güvenlik katmanı olarak gelecek özelliğini tanıttı.

Geçtiğimiz aylarda WhatsApp, gizlilik konusunda kullanıcıların çok işine yarayacak “Sohbet Kilidi” özelliğini getirdi. Bu özellikle istediğimiz sohbetleri kilitleyebilmemize olanak tanıyordu. Kilidi açmak için ise Face ID, parola, parmak izi gibi şeyler gerekiyordu.  Sohbet kilidi özelliğine kendi oluşturduğunuz gizli kodlarla kilitli sohbetlerinizi gizleyebilecek ve onlara arama çubuğundan ulaşabileceksiniz.

WhatsApp, yeni özelliğe “gizli kod” ismini veriyor. Gizli kodlar, isminden de anlayabileceğiniz gibi kilitli sohbetlere özel sizin oluşturacağınız kodlar eklemenizi sağlıyor. Platform, özelliği “Kilitli sohbetleri korumanın ve birisi telefonunuza erişebildiğinde veya telefonunuzu başkasıyla paylaştığınızda bu sohbetlerin bulunmasını zorlaştırmanın ek bir yolu” olarak tanımlıyor.

Kilitli sohbetlere ek bir gizlilik katmanı ekleyecek gizli kodlar, telefonunuzun kendi şifresinden bağımsız olacak. Yani hem bu kod hem de sohbete girerken kullandığınız güvenlik yöntemini kullanabileceksiniz. Böylece iki adımlı bir güvenlik katmanı eklemiş olacaksınız.

Ayrıca kilitli sohbetler klasörünü de sohbet listesinden gizleyebileceksiniz. Gizli kod, kilitlediğiniz sohbetlere yalnızca arama çubuğundan ulaşmanızı sağlayacak. Bu kod aratıldığında da sohbetlere erişebilmek mümkün olacak. Ekran görüntüsünden, gizli kodda harfler, sayılar ve hatta emojilerin kullanılabilecek.

Gizli kod özelliği kademeli olarak kullanıma sunulmaya başladı. Yani size henüz gelmemiş olabilir. WhatsApp, birkaç ay içinde tüm dünyada kullanılabilir olacağını söylüyor.

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER