Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Fatih Çörten

Twitter’ın ismi “X” oldu ortalık karıştı

Elon Musk tarafından satın alınan Twitter, ayarları ile birçok kez oynadığı sosyal medya platformunu şimdi ise “X” ismine dönüştürdü. Elon Musk Twitter’dan sıkıldığını yaptığı paylaşımlarından belli ediyordu. Sınırlamalar ve değişimler yaparak insanların tepkisiyle karşılaşıyordu. Twitter’ı satın alarak ilk yaptığı profildeki “Mavi Tik” ifadesini ücretli yapmak oldu. Sonrasında ise platformdaki sınırlamalar ile adından da çok bahsettirdi.

Elon Musk, daha sonrasında Twitter’da değişim yoluna girerek “X” ismini duyurdu. Dönüşüm, Elon Musk tarafından 22 Temmuz 2023’de “Düzgün bir logo” tasarlanması halinde geçişin yapılacağını Twitter hesabından duyurmuştu ve 24 Temmuz 2023’de ise dönüşüm başladı.

Twitter, 24 Temmuz saat 12:00 saatinden sonra resmen tüm dünyaya veda ederek X’e dönüştü. Platformdaki tüm tweet benzeri  ifadeler şuanlık yer almaya devam ediyor ve zamanla değişiklik olup olmayacağını göreceğiz. Ancak twitter giriş ekranı ve uygulama içindeki logolarda “X” görüyoruz.

Elon Musk, “Bu platform, yakında sadece karanlık moda sahip olacak. Karanlık mod, her konuda daha iyi deneyim sunuyor.” ifadelerine yer verdi. Kullanıcıların siyah üzerine açık renkli metinlerin okunmasının daha zor olabileceğinin öne sürmesiyle tartışma konuları çok fazla oldu. Birçok kişi, X’in yeni tasarıma geçse bile açık tema seçeneklerinin de kalmasını istediği görülüyor.

Twitter’ın CEO’sunun açıklamasına göre,
“X, fikirler, ürünler, hizmetler ve fırsatlar için küresel bir pazar yaratan ses, video, mesajlaşma, ödemeler/bankacılık merkezli sınırsız etkileşimin gelecekteki halidir. Yapay zekâ tarafından desteklenen X, hepimizi hayal etmeye başladığımız şekillerde birbirine bağlayacak.

Sevenleri ve eleştirenleri yıllarca Twitter’ı daha büyük hayaller kurmaya, daha hızlı yenilik yapmaya ve büyük potansiyelimizi gerçekleştirmeye itti. X, bunu ve daha fazlasını yapacak. X’in son 8 ayda hızlı lansmanlarımızla şekillendiğini görmeye başladık, ancak daha yeni başlıyoruz.

Bu dönüşümün kesinlikle bir sınırı yoktur. X, her şeyi sağlayabilecek bir platform olacak. Elon Musk ve ben X’i dünyaya getirmek için ekiplerimizle ve ortaklarımızın her biriyle çalışmayı dört gözle bekliyoruz.” twitter sayfasından kullanıcılara bilgi verdi.

Nedir bu “X” ?

Twitter’ın resmi sayfasının adı ve logosu da “X” oldu. Elon Musk twitter hesabından paylaştığı , “http://X.com şimdi https://twitter.com/’a yönlendiriyor. Geçici X logosu bugün daha sonra yayınlanacak.” bilgisini öğrendiğimde araştırmalarım doğrultusunda Elon Musk “x.com” adresini 1999 yılında bir banka sitesi olarak açmış sonrasında Confinity ile birleşerek Paypal ismini almış.

Twitter’ın yeniden farklı bir isim ile markalandırma kararı yasal açıcıdan çok karmaşık çünkü bu ismi tescilleyen yüzlerce şirket bulunuyor.”X” ticari marka olarak o kadar yaygın kullanılıyor ki gelecekte twitter’ın başına ciddi problemler açabilir. Araştırmalarıma göre, 900 aktif ABD ticari marka tescili bulunuyor ve bu konuda twitter’a dava sayısıda giderek artabilir.

Şuanki Twitter’ın değişim aşamasını sizler için değerlendirdim. Değişimdeki Twitter’ı takip ederek sizler için inceleyip paylaşımlarda bulunmaya devam edeceğim.

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER