Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Fatih Çörten

Paint’e Yapay Zekâ güncellemesi geliyor

Microsoft’un Windows 95 ile çıkan herkesin bildiği Paint uygulaması günümüzde gelişmeye devam ederek Windows 11’de güncellenerek yapay zekâ desteği olan uygulamalar arasında yerini alacak. Peki bu yapay zekâ Paint’te ne işe yarayacak ? Bu yazımızda Paint’e ve Fotoğraflar uygulamalarına gelecek yenilikleri inceleyeceğiz.

Windows 11 kullanan kullanıcıların Paint, Fotoğraflar ve Ekran Alıntısı Aracı’na yapay zekâ destekli yeni özelliklerin geleceği öne sürüldü. Bu özellikler kullanıcı deneyimini büyük ölçüde değiştirecek.

Microsoft, yapay zekâ tabanlı araçları Windows ekosistemine eklemek için çalışma yürütüyor. İddialara göre Microsoft, Windows 11’deki Paint, Fotoğraflar ve Ekran Alıntısı Aracı’na yapay zekâ tabanlı özellikler getirecek. Bunların bazılarının basit araçlar, bazılarının ise gelişmiş yapay zekâ özellikleri olacağı söyleniyor. Güncellemede dikkat çekici yapay zekâ özelliklerinden bir tanesi ikonik resim çizme programı Paint ile ilgili olacak. Kullanıcılar, tıpkı DALL-E, Midjourney veya Bing Image Creator gibi yapay zekâ destekli araçlarda olduğu gibi Paint’te resimler çizdirebilecekler ve sistem oldukça basit çalışacak. Kullanıcıların girdiği metin, tuval olarak oluşturacak ve yapay zekânın oluşturduğu tuvali dilediği gibi değiştirebilecek.

Fotoğraflar uygulamasına gelecek yapay zekâ desteği ise kullanıcılara yepyeni bir yeneyim sunacak. Kullanıcılar, Fotoğraflar uygulaması üzerinden açtığı bir görüntüdeki metinleri kopyalayıp herhangi bir metin yazım uygulamasına gönderebilecekler. Ayrıca, fotoğrafın içindeki bir nesneyi de yapay zekâ ile kesip başka bir fotoğraf düzenleme uygulamasına aktarılabilecek.

Fotoğraflar uygulamasından olduğu gibi Ekran Alıntısında metinleri analiz edecek şekilde yapay zekâ ile düzenleyebilecek. Ekran görüntüsü alındığı sayfadaki tüm metinleri yeni gelecek özellik sayesinde kopyalanabilecek.

Microsoft, Windows 11’e yapay zekâ destekli özelliklerinin ne zaman geleceğine ilişkin herhangi bir açıklamada bulunmadı.  Ancak, 21 Eylül’de yeni bir etkinlikte yapay zekâ ile ilgili açıklama yapılacağı söyleniyor. Bu etkinliği takip ederek yapay zekâ güncellemelerini sizler için takip edeceğim.

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER