Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Fatih Çörten

Microsoft’un oyun gelirleri Windows’u geride bıraktı

Microsoft’un oyun gelirleri Activision Blizzard sayesinde Windows’un gelirlerini geride bırakarak ikinci çeyrekte arttırsa da cihaz geliri konusunda halen zorlanıyor.

2024 mali yılının ikinci çeyreğine ilişkin finansal sonuçlarını açıklayan Microsoft, 2. çeyrekte 62 milyar dolar gelir ve 21,9 milyar dolar net gelir elde etti. Gelir yüzde 18, net gelir ise yüzde 33 oranında arttı.

Microsoft, Xbox Game Pass’i de içeren Xbox içerik ve hizmet gelirleri yüzde 61 gibi büyük bir oranda arttı. Bu artış Activision Blizzard gelirlerinden kaynaklanıyor. Microsoft, Activision Blizzard’ın satın alınmasının net etkisinin 2 milyar doların biraz üzerinde olduğunu, ancak entegrasyon maliyeti, işlem maliyetleri ve diğer gelir maliyetlerinin toplamının 930 milyon dolar olduğunu söylüyor.

Microsoft, Xbox Game Pass’in Ocak 2022’de 25 milyon aboneye ulaştığını duyurmuştu fakat iki yıldır üye sayısı hakkında bilgi paylaşmadı.

Genel olarak Microsoft’un oyun gelirleri, beklenenden daha iyi ve Activision Blizzard gelirleri sayesinde yüzde 49 arttı.

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER