Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Fatih Çörten

Microsoft, 30 yıllık uygulamayı Windows’tan kaldırıyor!

Microsoft, Windows 11 ile yeni uygulamalara geçerken eski uygulamaları da tek tek devre dışı bırakmaya başladı. Metin düzenlemek için kullanılan WordPad uygulamasını Windows 11’in gelecek sürümlerinden kaldıracağını açıkladı.

WordPad, 1995 yılında tanıtılan Windows 95’ten bu yana işletim sistemlerinde basit belgeler oluşturmak ve düzenlemek için kullanılan hizmet, Zengin Metin Biçimi (RTF) başta olmak üzere birçok yazı formatını destekliyor.

Microsoft son olarak Windows 11 Canary 26020 sürümünde bazı önemli değişikliklerde bulunduğunu açıkladı. Buna göre şirket, WordPad’i işletim sisteminin yeni sürümleriyle birlikte sunmayı bırakacağını söyledi.

Ayrıca WordPad’in “yeniden yüklenemeyeceğini” ve Windows 11’den kalıcı olarak kaldırıldığını doğruladı. Genellikle eski hizmetlerinin yüklenmesine izin vererek kullanımdan kaldıran şirket, WordPad konusunda istisna uyguluyor gibi görünüyor.

WordPad, herhangi bir ek yazılım gereksinimi olmadan temel RTF ve TXT dosyalarını açmak, düzenlemek ve kaydetmek için basit bir arayüz sunuyordu. Office paketlerine kıyasla işlevi sınırlı olsa da, sıradan kullanıcılar için kullanışlı bir araç olarak sunuluyordu. Windows 11 kullanıcılarının artık alternatif bir belge düzenleme uygulamasına geçmesi gerekecek.

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER