Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Fatih Çörten

Kullanılmayan Google Hesapları Silinecek

Google, uzun süre kullanılmayan hesapların ele geçirilme ihtimalinin yüksek olduğu gerekçesiyle aktif olmayanları sileceğini duyurdu.

Geçtiğimiz Mayıs ayında uzun süredir kullanılmayan hesapların ele geçirile riskinin yüksek olduğunu söyleyen Google, bir blog gönderisi yayınlayarak 24 aydan uzun süre aktif olmayan Gmail hesaplarının silineceğini açıklamıştı. Bu nedenle de politika değişikliklerine gideceğini açıkladı.

Google’ın politika değişikliği, uzun süredir aktif olmayan Gmail hesaplarını etkileyecek. 24 ay, yani 2 yıldır kullanılmayan hesaplar silinecek. Google, yaptığı açıklamada kullanılmayan hesapların Aralık 2023 itibarıyla silineceğini duyurdu. Yani bugünden itibaren, 24 aydır faaliyette bulunmayan milyonlarca hesap kaldırılmış olacak.

Şirket, uzun süredir aktif olmayan hesapları direk silme gibi bir uygulama yapmıyordu. Bunun yerine sadece hesabın içeriklerini kaldırıyordu. Bu uygulamanın yalnızca kişisel hesapları etkileyeceğini ve organizasyonlar ve işletme gibi türlerdeki hesaplarda böyle bir şey yaşanmayacak.

Eğer aktif olarak Google hesabınıza giriş yapıyorsanız, hesabınız güvende demektir. Ancak bunun dışında da hesabınızın silinmemesi için yapmanız gereken tek şey aktif olmak.

Google hesabınızın silinmemesi için şunları yapabilirsiniz;

E-posta okuma veya gönderme

Google Drive’ı kullanma

Hesaba bağlı bir YouTube videosu izleme

Google Play Store’dan bir uygulama indirme

Google Aramayı kullanma

Üçüncü taraf bir uygulama veya hizmette oturum açmak için Google ile Oturum Aç’ı kullanma

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER