Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Fatih Çörten

Eski Windows Ürün Anahtarıyla Windows 10 ve 11’e Yükseltme Yapılamayacak

Microsoft, Windows 7 ve 8 sahipleri Windows 10 ve 11’e ücretsiz olarak yükseltme yapmalarına olanak tanıyan yöntemleri kapattı. Şirketin resmi açıklaması Microsoft Cihaz İş Ortağı Merkezi iletişim portalında yayınlandı.

Microsoft, 2015 yılında çıkardığı Windows 10’u eski işletim sistemi kullanan kişilerin ücretsiz bir şekilde yükseltme yapmasına imkan tanımıştı. Yeni yazılımın daha cazip hale getirerek kullanıcı sayısında da artış gösterdi.

Microsoft, Windows yükseltme politikasını şu şekilde açıklıyor:

“Microsoft’un Windows 10/11 için ücretsiz yükseltme imkanı 29 Temmuz 2016’da sona erdi. Windows 7/8 ücretsiz yükseltmesini elde etmeye yönelik yükleme yolu da artık kaldırılmıştır. Ancak Windows 10 kullanıcıları şimdilik Windows 11’e yükseltme yapmaya devam edebilirler.”

Kötü haberlerin yanında iyi bir haber de var. Açıklamada gördüğünüz gibi, Windows 10’dan aynı şekilde Windows 11’e yükseltme yapmaya devam edebileceğiz.

Windows Central, Microsoft’un Windows 7 ve 8.X kullanıcıları için verdiği kararının gerçekliğini test etti. Kısacası, “eski ürün anahtarları hala Windows 11’in üretim yapılarını etkinleştirmek için” kullanılabiliyor. Ancak bu süreç ne kadar devam eder bilinmez.

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER