Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Fatih Çörten

En kullanışlı Crome Eklentileri

En çok tercih edilen Google Crome web tarayıcısı, farklı eklentiler ile daha işlevsel kullanışlı hale getirerek tarayıcının üst kısmına Google eklentileri ekleyebilirsiniz. Maillerinizi kontrol edebilir, çeviriler yapabilir, reklamları engelleyebilir ve daha birçok eklentiyi kullanabilirsiniz. Sizler için hayatınızı ve internette dolaşmanızı kolaylaştıracak popüler Google Crome eklentilerini derledim.
Adblock Plus (Ücretsiz Reklam Engelleyici)
İnternette dolaşırken çıkan rahatsız edici reklamları engellemek için kullanılır. Adblock Plus, internette dolaşırken rahat ve reklamdan arındırılmış bir şekilde deneyim yaşamınızı sağlıyor. Reklamcıların sevmediği bir eklenti olsa da çok kullanışlı bir eklentidir. Site yapımcılarının kazançlarının düşmemesi için reklam engelleyicinizi kapatın gibi uyarılar verdiği görülmektedir. Bu gibi durumlarda eklentiyi kapatıp tekrar siteye girmeniz gerekiyor. Adblock Plus, işe yaramaz ise buna alternatif olarak benim de kullandığım Adblock Plus ve Ublock Origin eklentilerinin ikisini de kullanmanızı tavsiye ederim. Bu şekilde Youtube’deki reklamlar dahil tüm reklamları engelleyebilir internette reklamsız bir şekilde dolaşabilirsiniz.
Zenmate (VPN)
ZenMate, web sitelerine güvenli ve anonim (kimliğiniz gizlenmiş) şekilde kolayca erişmenizi sağlayan bir yazılımdır. VPN’den kısaca bahsetmek gerekirse, İngilizce sanal özel ağ (virtual private network) anlamına geliyor ve olmadığınız bir yerdeki fiziksel bir ağa sizi uzaktan bağlayan sunuculardır. VPN uygulamasında bağlandığınız sunucu yurtdışında olduğundan Türkiye’deki yasaklı sitelere giriş sağlayabilirsiniz. Zenmate VPN ücretsizdir fakat Premium yani ücretli versiyonu da mevcuttur. ZenMate tarafından sunulan ücretsiz paketlerin kullanıcıların kimliklerini gizlemediğini anlatan internette yazılar mevcut. Kimlik gizliliğini önemseyen kullanıcıların Zenmate Premium almaları gerektiği yazmaktadır. İnternet gizliliğinize önem verip ve yasakları kaldırmak rahatça dolaşabilmek için kendi VPN sunucunuzu kurmak en güvenlisidir.
WhatsChrome(Whatsapp)
Whatsapp’taki mesajlaşmalarınızı Chrome üzerinden yapabilmenize olanak veriyor. Bildirimleri etkinleştirerek gelen mesajlardan anında haberdar olabilir, fotoğraf, video indirebilirsiniz. WhatsappWeb’ten farklı olarak, mesajları silme, arka planda etkin olarak çalışabilmektedir.
Evernote Web Clipper(Not Alma)
Başarılı olarak bilinen Evernote’un Chrome için geliştirilen Evernote Web Clipper, internette araştırma yapan öğrenciler için bir çok kolaylık sunuyor. Web sitelerinden notlar alıp işaretlemenize yarayan kullanımı kolay en çok tercih edilen crome eklentiler arasında…
Absolute Enable Right Click & Copy (Sağ Tık ve Kopyala Engeli kaldır)
Çevrimiçi dünyada sınırlamalar ve kısıtlamalar olmadan en iyi tarayıcı deneyimi sağlar. İnternet sitelerindeki yasaklanan sağ tık kopyalama kısıtlamasını kaldırır ve sitede hiçbir yasaklama yokmuş gibi yazıları kopyalamayı sağlar.
TinEye Chrome Eklentisi
Elinizde bulunan küçük fotoğrafların daha büyüklerini bulabilmenizi sağlar ve aynı zamanda aranan resmin benzerindeki resimleri de bulur.
Dark Reader (Gece Modu Eklentisi)
Websitelerde gece modunda takılmayı sevenler için hazırlanmış olan Dark Reader, herhangi bir sitede gece modu özelliği olmasa dahi tarayıcınızı gece modu olarak ayarlar. Site içi renkleri, parlaklıkları ya da kontrastı dilediğimiz gibi ayarlayabilmenize istediğimiz renklerde arka planı ayarlamanızı sağlıyor.

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER