Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Fatih Çörten

ChatGPT Nedir? Nasıl Kullanılır?

ChatGPT, OpenAI tarafından geliştirilen yapay zekâya dayalı bir sohbet robotu. Robot, kendisine sorduğunuz soruları hangi dilde yazdığınızı algılayabiliyor ve karşınızda bir insan varmış gibi cevaplayabiliyor.

ChatGPT, Google arama motoru üzerinden öğrendiği bilgileri derleyip tatmin edici cevaplar veriyor ve cevaplarken kaynak belirtmiyor. Cümleleri kelime kelime oluşturuyor her bir kelimeden sonra gelmesi gereken en muhtemel ifadeyi seçerek ilerliyor.

Google arama motoru ile arasındaki fark, ChatGPT bir dizi tahminde bulunarak ulaştığı tek bir cevabı çok daha hızlı bir şekilde kullanıcıya sunuyor. Google arama motoru ise, aranan konu ile ilgili tüm seçenekleri yani birbirinden farklı kaynakları kullanıcıya sunuyor.

Günümüzde ChatGPT, farklı boyutlarda ve parametre sayılarında birçok farklı sürümü bulunmaktadır ve birçok farklı amaç için kullanılabilir. Örneğin metin oluşturma, çeviri yapma, özetleme, soru-cevap ve daha birçok alanda.

ChatGPT hangi görevleri yapabilir?
ChatGPT, hatırlatıcı ayarlama, hava durumu tahmini, yemek tarifi önerisi, uçuş bilgisi sorgulama, tarih ve saat bilgisi, sağlık sorularına cevap verme ve dil çevirisi yapma gibi bir çok konuda sorular sorabilirsiniz.

ChatGPT nasıl kullanılır ?

Farklı amaçlar için kullanılan bir yapay zeka olduğundan amaçlarına göre metin oluşturma, Soru-cevap, çeviri gibi birçok amaçla kullanabilirsiniz.

ChatGPT’yi denemek için,

Öncelikle Google arama moturuna ChatGPT yazdığınızda çıkan ilk siteye gidin.

Açılan ekranda TRY CHATGPT düğmesine tıklayın.

Sizden girişi bilgileriniz istenecek. Eğer daha önce kayıt yaptıysanız kullanıcı adı ve şifrenizi girmelisiniz.

İlk defa Chat GPT’yi ziyaret ediyorsanız, yeni bir hesap açmanız gerekecek.

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER