Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Fatih Çörten

Anguslar geliyor siyaset ne yapacak?

Bandırma Belediye Başkanı Tolga Tosun, Bandırma Çelebi Limanından yılsonuna kadar 60 bin hayvan ithalatı yapılacağını son mecliste gündeme getirerek Liman Başkanlığında yapılan toplantıyla ilgili bilgi verdi. Hayvan taşıyan gemilerin limanda kalma süresinin kısaltılmasının bu soruna bir nebze çözüm olacağını söyleyen Tolga Tosun, bununla ilgili gümrük işlemlerinin gemi limana yanaşmadan yapılmasıyla ilgili fikir alışverişinde bulunulduğunu katardı.

Bandırma’ya daha 60 bin canlı hayvan geleceğini düşünürsek önümüzdeki günlerde Bandırma ciddi bir koku sorunuyla karşı karşıya kalacak. Son günlerde Bandırma’ya gelen Queensland gemisinin, 5 bin 195 hayvan taşıma kapasitesine sahip olduğundan yola çıkılarak Bandırma’ya 10-12 canlı hayvan gemisinin gelmesi söz konusu. Bir geminin limandaki işlemleri ve hayvan indirmesinin 2 gün sürdüğü düşünüldüğünde Bandırma gelecek gemilerle birlikte 20-28 günü yani yaklaşık 1 ayını koku içinde geçirebilir.

Belediye meclisinde gündem dışı olarak Tolga Tosun’un anlattıklarından hareketle nüfusun büyük çoğunluğunun yaşadığı Paşabayır, Paşakonak ve Paşakent mahalleleri önlem alınmazsa günlerce koku sorunu yaşayacak. Buradaki en önemli konu ise hayvan ithalatında tercih edilen limanlar. Şehir içinde bulunan limanlara canlı hayvan geldiğinde deniz yolculuğu boyunca biriken dışkılar ve sinekler kente yayılıyor. Öncelikli olarak yapılması gereken canlı hayvan ithalatı yapılacak limanların şehir merkezlerine uzak olanlardan seçilmesi.

ÇİÇEĞİ BURNUNDA MİLLETVEKİLLERİ

Son gerçekleşen seçimlerde Balıkesir’den TBMM’ye giden 9 milletvekili gidecek ve bu milletvekillerinden AK Parti’li Ali Taylan Öztaylan ile İYİ Parti’li Turhan Çömez Bandırmalı isimler. Umarım her iki vekilde Bandırma’nın önümüzdeki süreçte karşı karşıya kalacağı koku sorununu gündeme alır ve ellerini taşın altına koyarlar.

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER