Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Tufan Dalgıç

Yurtlardaki öğrenciler Bandırma’nın misafiri

Ülke genelinde olduğu gibi Bandırma’da da yurtlarla ilgili sorunlar yaşanıyor. Son olarak erkek öğrenci yurduna dönüştürülen Kızılay’da öğrenciler yaşadıkları sorunları yetkililere duyurdu ve çözüm için bekliyorlar. Yurdun sonradan erkek öğrenci yurduna dönüştürülmesi de birçok sorunu beraberinde getirmiş durumda. Öncelikle Bandırma’ya kent dışından gelen her bir öğrenci aslında hepimizin, belediyenin, kurumların, STK’ların misafiri olduğunu unutmamak gerekli. Bu nedenle de herkesin öğrencilerin yaşadığı soruna duyarlı olması ve çözüm için elini taşın altına koyması gerektiği düşüncesinden hareket etmeliyiz.

NE İSTİYOR ÖĞRENCİLER?

Genç kardeşlerimizin yaşadığı sorunların başında yemek geliyor. Zaman zaman yemeklerden kıl çıkmasından ve akşam 20:00’a kalması gereken yemeğin erken bitmesinden şikayetçiler. İnternet hizmeti alamıyorlar ve kendileri ek paket yükleyerek bu sorunu çözmeye çalışıyorlar. Ekonomik gücü olan var olmayan var. Çağımızda internete ulaşmanın nedenli önemli olduğunu hepimiz biliyoruz. Çamaşır makinelerinde sorun yaşadıklarını makine sayısının az olduğunu ve sık sık bozulduğunu söylüyorlar.

BANDIRMA BU KONUDA NE YAPABİLİR?

Bandırma kent olarak kurumları ve STK’ları ile güçlü bir yapı. Bugün devlet yurtları Gençlik ve Spor Bakanlığına bağlanmış olabilir ama burada tek sorumlu olarak sadece bakanlığı görmemek, çözüm üretmek gerekli. Örneğin internet sorununu Bandırma Belediyesi ve Balıkesir Büyükşehir Belediyesi hızlıca çözebilir. Geçmişte Bandırma Belediyesi gençlere internet paketi hediye ediyordu, Büyükşehir Belediyesi’nin de bağlantı noktaları kurduğunu biliyoruz. Yemeklerde hijyen konusu kurumun kendi içinde alacağı tedbir ve denetimlerle hızlıca çözülür. Bir diğer sorun çamaşır makinesi… STK ve iş dünyasına da çağrıda bulunmak ve onların da burada yaşanan soruna duyarlı davranmasını sağlamak gerekli.

Yazının başında dediğim gibi öğrencilerin hepsi bizim yani Bandırma’nın misafiri. Yarın bu genç kardeşlerimiz okulları bitip iş hayatına atıldığında, farklı farklı şehirlerde hayatlarını kurduklarında Bandırma’da okudukları yılları nasıl hatırlayacak? Biz onların sorunlarına duyarlı olur ve birlikte çözüm üretirsek “Bandırma bize her zaman sahip çıktı” diyecekler. Bandırma’da okumaktan gurur duyarken bu kentin onlara değer verdiğini, sahip çıktığını hiçbir zaman unutmayacaklar.

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER