Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Önder Balıkçı

Mehmet Doğan ve Öztaylan

Geride bıraktığımız milletvekilliği ve Cumhurbaşkanlığı seçiminde Bandırma’nın en başarılı siyasetçisi kimdir diye sorarsanız, kesinlikle AK Parti Bandırma İlçe Başkanı Mehmet Doğan’dır derim.

CHP ilçe örgütünün çok etkili olamadığı bir seçim dönemiydi. Bu dönemde AK Parti Bandırma İlçe Başkanı Mehmet Doğan’ın işi gerçekten zordu. Çünkü yıllardır “Saray”dan çıkmayan, AK Parti ilçe binasının yerini bile bilmeyen ve buraya bir gün olsun uğramayan Ali Taylan Öztaylan, partinin milletvekili aday listesinde dördüncü sırada ve seçilmesi kritik bir yerdeydi. Öztaylan’ın dördüncü sıra adaylığının ise babası eski milletvekili, 3,5 yıllık Bandırma Belediye Başkanı, Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz’ın başdanışmanı M. Cemal Öztaylan’ın bence çok başarısız “siyasi mirası” dolayısıyla gerçekleştiğini görmek için falcı olmaya gerek yok.

AK Parti İlçe Başkanı Mehmet Doğan ve ekibi, işte yıllardır, seçim propaganda dönemi dışında Bandırma’ya uğramayan, halktan kopuk, “Saray”da Bandırma’nın hiçbir sorunu ile ilgilenmeyi düşünmeyen Ali Taylan Öztaylan’ın parlamentoya girmesi için yoğun bir çaba harcadı. Doğan, eğer kendisi aday olsaydı, bence bu kadar yoğun çalışmazdı. İşte bu ortam ve koşullarda Mehmet Doğan ve ekibi, zoru başardı. Ali Taylan Öztaylan, şimdi aslında Cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminde hiçbir ağırlığı ve etkisi olmayan Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde, zaten yıllardır hiç bilmediği Bandırma’nın hangi sorununun çözümüne katkı sağlayacak? En büyük katkı ise elbette ki kendisine olacak. Çünkü milletvekili seçilmenin ömür boyu avantajlarına sahip artık.

Aslında meslek olmayan milletvekilliği ülkemizde sanki babadan çocuğa geçen bir iş durumuna geldi. Sanki Bandırma’da, Öztaylan ailesinden başka milletvekilliğine layık hiçbir kişi, siyasetçi yok. Gelecekte Öztaylan’ın torunu da milletvekili adayı olursa hiç şaşırmayacağım.

Ülkemizde yine milletvekili olmak için öyle büyük kültür ve birikime de ihtiyaç yok.

Yıllar önce ülkemizde “Sesle çizgiler üstadı” diye tanınan komedyen Celal Şahin’in şöyle bir şarkısı vardı: “Adamını bul! Adamını bulamazsan madamını bul!”

Ali Taylan Öztaylan, milletvekili seçildiği için yatsın kalksın, AK Parti Bandırma İlçe Başkanlığını en uzun süredir yürüten, propaganda döneminde vatandaşlara çok iyi dokunarak yanında dimdik duran Mehmet Doğan’a şükretsin. Gerisi boş laf!

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER