Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

KİLO YÖNETİMİ

Obezite gün geçtikçe artan bir sağlık sorunudur. Obeziteden kaynaklı hastalıklar da artmaktadır. Bu hastalıkların başında yüksekckolesterol, hipertansiyon, diyabet, kalp-damar hastalıkları, insülin direnci, kemik ve eklem rahatsızları gelmektedir. İdeal kiloyu korumak bu hastalıklara yakalanma riskini azaltmaktadır. İdeal kiloya gelebilmek ve bu kiloyu korumak için aç kalmak sağlıksız bir yöntemidir. İdeal kiloya ulaşmak ve ideal kiloda devam etmek yeterli ve dengeli bir beslenme programıyla mümkündür.
Kilo verme Vücut yağ oranının kadınlarda %30,erkeklerde %25’in üzerine çıkması obezite şeklinde tanımlanmıştır. Vücut yağ miktarının artması bireyin sağlığını olumsuz olarak etkilemektedir.
Obezite için diğer bir ölçüt vücut ağırlığının boyuna oranı şeklindedir. Buna beden kütle indeksi denir. Beden kütle indeksinin 30 kg/m2 nin üzerine çıkmasıda obezite şeklinde tanımlanır.
Obezite birçok sağlık problemini tetikleyerek, bireyin sağlığın bozulma riskini artırmaktadır. Obezite sürecinde vücuttaki fazla yağ miktarı kaybedilip kas miktarı kazanılması gereklidir. Bilinçsiz yapılan uygulamalar vücut kas kütlesinin azalmasına yol açmaktadır. Temel hedef Vücut yağ kütlesini azaltıp istenilen oranlara getirmek olmalıdır. Kişiye özel hazırlanan beslenme programları kişinin kan değerlerini düzelterek, gündelik yaşantısında olumsuz bir duruma neden olmadan ve vücut fonksiyonlarını geliştirerek sağlıklı bir şekilde kilo vermesini amaçlamaktadır.
Kilo alma Obezite bir risk faktörüdür. Bunun yanında aşırı zayıflık diye tanımlanan malnütrisyonda sağlık için büyük bir risk faktörüdür. Bireyin vücut fonksiyonlarının sağlıklı bir şekilde devam etmesi için ideal kilo da olmak gereklidir. Yeterli ve dengeli beslenemeyen bireylerde;
Halsizlik
Dikkat eksikliği
Kemik ve eklem rahatsızlıkları
Saç dökülmeleri
Tırnak kırıkları meydana gelmektedir.
İdeal kiloya yeterli ve dengeli bir beslenme ile kas kütlesi kazanarak ulaşmak hedeflenmelidir.

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER