Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Önder Balıkçı

Karışık’ın “sıkıntısı” ne?

“Erdek’te Atatürk’e Kim Karşı?” başlıklı köşe yazım ses getirdi.

Okuyanlar anımsayacaktır. Bu yazımda, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün, Erdek’i ziyaret tarihi olan 23 Haziran’da ilk kez kutlama yapılıp, bunun gelenek durumuna getirilmesi için Erdek Belediye Başkanı Burhan Karışık’a yazılı başvuruda bulunduğumu, ancak başkanın başvurumu Belediye Meclisi’nin mayıs ayı toplantısı gündemine almadığını, nedenini sorduğumda ise “Bu işte bir SIKINTI var. Hele şu seçim bir geçsin bakalım” yanıtını aldığımı, sıkıntının ne olduğunu sorduğumda ise bir açıklama yapmadığını yazmıştım.

PLATFORM VE ADD’YE TEŞEKKÜRLER

Önce, yazımı okuyanlardan Güney Marmara Kültür Platformları Birliği üyesi Salih Yaldız beni arayarak, “Biz, belediyenin sahip çıkmadığı bu kutlamayı, platform olarak Atatürkçü Düşünce Derneği Bandırma ve Erdek şubeleri ile birlikte yapmaya hazırız” dedi.

Daha sonra görüştüğüm CHP Erdek İlçe Başkanı Hale Tuna da “Önder Bey, bu kutlamayı yapmaya biz de hazırız” diyerek konuya duyarlılığını gösterdi. Hepsine teşekkür ediyorum.

Ancak hâlâ kafama takılan şu sorunun yanıtını da arıyorum ve öğrenene kadar hep sürdüreceğim.

Erdek Belediye Başkanı Burhan Karışık’ın öne sürdüğü, Atamızın yaşamının son ziyaretini gerçekleştirdiği, bu ziyaretten 6 ay sonra vefat ettiği Erdek’e geliş tarihinde kutlama yapılması konusundaki SIKINTI nedir? Karışık, bu sıkıntıyı mutlaka açıklamak zorundadır? Bu konuda kim, hangi gerekçeyle sıkıntı yaratmaktadır? Açıklasa da öğrenip, gerekli tepkiyi biz de göstersek!

Atatürk’ün kurduğu Cumhuriyet Halk Partisi’nin(CHP), belediye başkanlığı koltuğunda oturan bir kişinin, varsa bile bu sıkıntıyı çözmek görevi değil midir? Burhan Karışık, bu konuyu neden gündeme getirmekten kaçınmakta ve “Hele bir seçim geçsin bakalım!” demektedir. Atatürk’ün, 23 Haziran’da, Erdek’e geliş gününün törenle kutlanmasının seçim ile ne ilgisi vardır? Yani seçimi “Millet İttifakı” kazanırsa kutlama yapılacak, tam tersi durumda ise yapılmayacak mıdır? Varsa bu düşünce bile ayıp değil midir?

Atatürk’ün, 23 Haziran’da, Erdek’e geliş gününün kutlanması konusunun Erdek Belediye Meclisi’nin, haziran ayı olağan toplantısına getirilip getirilmeyeceği

benim için artık hiç önem taşımıyor. Erdek Belediye Başkanı Karışık’ı, SIKINTISIYLA(!) baş başa bırakmak en doğrusu olacak.

Ancak bu kutlamanın yapılması da artık kaçınılmaz duruma geldi. Bu kutlamayı da nasıl olsa Bandırma ve Erdek Atatürkçü Düşünce Dernekleri, Güney Marmara Kültür Platformları Birliği, CHP Erdek İlçe Başkanlığı, Erdekli vatandaşlar ve turizm sezonu ortasında, Erdek’e diğer kentlerden gelecek konuklar coşkuyla gerçekleştireceklerdir.

Gerisini Burhan Karışık düşünsün!

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER