Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

İmplantlı Meme Dikleştirme

Meme dokusunun yetersiz olduğu ve meme sarkıklığının olduğu durumlarda hem meme hacmini arttırmak hem de memeleri dikleştirmek gerekir. Bu tarz durumlarda implantla beraber meme dikleştirme ameliyatı yapılır.

Kimler implantlı meme dikleştirme ameliyatı yaptırabilir?
Meme dokusunda yetersizlik memelerde sarkması olan 18 yaş üzeri her kadın bu ameliyatı yaptırabilir.

İmplantlı meme dikleştirme ameliyatı nasıl yapılır?
Ameliyata normal meme büyütme ameliyatı gibi başlanır. Önce meme implantı uygun plana yerleştirilir. Daha sonra fazla meme cildi cerrahi yöntemlerle çıkarılır.

Ameliyat sonrasında iz kalıyor mu?
Bu ameliyatlarda fazla cildi çıkarmak gerektiği için iz kaçınılmazdır. Çıkarılacak deri miktarına bağlı olarak ameliyat sonrasında oluşacak iz değişir. İzlerin olabildiğince iyi görünmesi için tüm plastik cerrahi becerileri kullanılır. Ameliyat sonrası yapılan müdahalelerle de izin olabildiğince silik iyileşmesi hedeflenir.

Ameliyattan sonra memelerin fonksiyonu ve süt verme kabiliyeti bozulur mu?
Uygulanan modern tekniklerle meme dikleştirme ameliyatında süt kanalları ve meme başının fonksiyonel özellikleri korunur.

Ameliyat süreci?
Ameliyat süresi yaklaşık 2.5 saattir. Hastalar ameliyat sonrasında hastanede genellikle bir gün kalırlar. Ertesi gün taburcu edilirler. Hastalar ameliyattan sonra dördüncü günde banyo yapabilirler ve günlük fiziksel aktivitelerine bir hafta sonra başlayabilirler. Hafif sporlar için bir ay, ağır sporlar içinse üç ay beklemek gerekir. Ameliyat sonrasında özel sutyen kullanılır. Bu sutyen meme dokusu üzerindeki baskıyı en aza indirecek şekilde tasarlanmıştır. Böylece izler daha iyi iyileşir. Bu sutyenin bir ay kullanılması önerilir.

Rutin kontroller birinci hafta, birinci ay, üçüncü ay, altıncı ay ve birinci yıl olarak planlanır

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER