Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Erdem Özcan

FERİBOTSUZ 3 YIL

Erdem ÖZCAN

İstanbul Deniz Otobüsleri (İDO) Bandırma –İstanbul feribot seferleri 1998 yılında başlamıştı. Önceki 4 saatlik, hatta 8 saatlik gemi seferlerinden sonra İDO feribotlarıyla 2 saat süren seferler çağımıza yakışmıştı… İyi de, feribotsuz geçen 3 yılı saymazsak 23 yıl sonra Bandırma’yı feribotsuz bırakmak çağımıza yakıştı mı?…

 Feribot seferlerinin Bandırma iskelesi Balıkesir Büyükşehir Belediyesi sınırları içinde ve sözde bu iskele Balıkesir’in de iskelesi ama sadece deniz otobüsü seferleri yapılırken feribot seferleri 3 yıldan beri “askıda!..”

Belediye başkan adaylarının hiçbiri de, 3 yıldan beri yapılamayan feribot seferleriyle ilgili tek kelime ettiklerini ve en küçük bir çalışma yaptıklarını duyan, bilen  var mı?.. Ama başka vaatler adeta havada uçuşuyor… Neler yok ki? Ancak feribot seferleriyle ilgili bir çalışma yok…

 Feribotların sahibi İstanbul Büyükşehir Belediyesi olduğuna göre Bandırma CHP Belediyesi de konuyu görüşmeliydi.

 BANSİAD, Ticaret Odası, Ticaret Borsası görevleri arasında ticareti canlandırma da olduğuna göre konuyla ilgili çalışılma yapılması gerekir…

Kış aylarında haftada bir sefer olsa yetebiliyor ama yaz turizmin başlamasıyla hergün olması gerekiyor ki Bandırma esnafına çok olumlu yansımaları oluyordu.

Feribot park sahası uçak pisti gibi bir alan ve hâlâ bomboş!.. Ülke ekonomisiyle birlikte Bandırma ekonomisine sayısız faydaları olan feribot seferleriyle ilgili geçen yıl Ticaret Odası’nın yaptığı bir girişim sonuçsuz kalmıştı. Başta bölge milletvekilleri olsun şu anda belediye başkan adayları olsun veya şu anda görevde olan belediye başkanlarının olsun; hele hele bölgemiz milletvekilleri olsun acaba hiç akıllarına geliyor mu?

. Bandırma –İstanbul karayolu ortalama 250 km. ve 3.5 saat… Feribot 1000 kişi, 220 otomobil taşıyor ve 2 saat…Bazı özel günlerde feribot seferleri 5-7 sefer olabiliyor. Bu da ortalama günde 6 bin yolcu ve 1200 otomobil demektir. 1200 otomobili karayolu trafiğinden alıp deniz yoluyla ulaştırmak demektir.

Böylesine canlı ulaşım kolaylığı varken, denizyolunu kullanacak olan sürücülere olsun, aracı olmayanlara olsun ve dolayısıyla Bandırma esnafına da önemli faydalar sağlanıyorsa Bandırma feribot seferleri mutlaka hayata geçirilmelidir.

Denizyolları ulaşımı daha önce Türkiye Denizcilik İşletmeleri A. Ş. yönetimindeydi… Sonra özelleştirildi, İDO kuruldu ve 23 yıl sonra ekonominin acımasız çarklarına takılınca maalesef Yenikapı iskelesine bağlandı…

Peki bu hep böyle sürüp gidecek mi? Turgut Özal feribotu Yunanistan’a satıldı, Adnan Menderes ve Mudanya ve Yalova hattındaki feribotlar çürümeye mi terk edildi?

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER