Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Erdem Özcan

DURSUN MİRZA BAZ İSTASYONU İÇİN NE SÖYLEDİ

Geçen hafta yazdığım “Baz istasyonu ortada mı kaldı ?” köşe yazımdan sonra önceki belediye başkanı Dursun Mirza konuyla ilgili gönderdiği yazıda köşe yazımdaki değerlendirmelerin tamamen doğru olduğunu belirtti ve yeni açıklamalarda bulundu. Açıklamasına geçmeden önce Mirza’nın kim olduğunu ve bu açıklamayı neden yaptığını kısaca belirteyim. Dursun Mirza Bandırma’nın önceki belediye başkanıydı.

Dursun Mirza zamanında önemli yatırımlardan biri olan kapalı Pazar yeri ile işte şimdi baz istasyonuyla gündeme gelen General Balcı Çamlığı’nı Sanat Cafe’yle birlikte Bandırma’ya kazandırmıştı. Yani konunun birinci muhatabıydı: Onun için büyük tepki çeken baz istasyonu konusuyla ilgili yaptığı açıklama aynen şöyle:

Konuyla ilgili Belediye Başkanı Tolga Tosun da zaten son belediye meclisinde gerekli açıklamalarda bulunmuştu. “Ruhsatı yok ceza kesip yıkacağım” demişti.

Bekleyip göreceğiz…

Şimdi gelelim önceki Bandırma Belediye Başkanı Dursun Mirza’nın gönderdiği açıklamaya…

Açıklamasına “Bunların hepsi ya…… cı, sözde haberleri yok öyle mi? Sana yeni ve doğru bilgiler” diye başlıyor ve aynen şöyle devam ediyor: “Vadafone 06.06.2022 tarihinde Bandırma Belediyesine çamlığa baz istasyonu kurmak için resmen müracaat ediyor. Belediye Fen işleri 15.06.2022 tarihli yazı ile Milli Savunma Bakanlığı’na görüş soruyor. Milli Savunma Bakanlığı gönderdiği görüşte, belli bir yükseklikte 2 metre kare alanda baz istasyonu kurulabilir diyor. Belediye bu görüşü kaymakamlığa gönderiyor. Daha sonra Kaymakamlık Vadofone ile sözleşme yapıyor.

Belediyenin bilgisi ve izni ile Vadofone imalata başlıyor. Olay bu!.. Belediye ne yapmalıydı? Vadofone baş vurduğunda ‘hayır kardeşim burada böyle bir şey yapamazsın’ demeliydi. Fen işleri müdürü Cihan’ın imzasıyla Milli Savunma Bakanlığı’na görüş soruyor belediye? Soruyorum bütün bunları belediye başkanının haberi olmadan yapabilirler mi? Bizim yaptığımız protokolde ticari işletme yapmamak; kaydıyla üst kullanım hakkı belediyemize geçmişti: Üst

kullanım hakkı bizde olduğuna göre başka birileri burayla ilgili sözleşme yapamaz. Ben olsaydım o dilekçe hemen reddedilir işleme dahi girmezdi. Bu işi beceremediler. Askeri çamlıkta da aynısını yaptılar. Başta Büyükşehirle iş tuttular, vatandaş tepki gösterince ‘ biz de karşıyız’ dediler. “

Konu bundan ibaret…Yorum okuyucunun…

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER