Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Üniversitede 8 yılda neler yapıldı?

Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi,

Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi, kuruluşundan bu yana yapılan yatırım ve çalışmaları rapor haline getirdi.

Üniversitenin yayımladığı “2015 – 2023 Gelişim Raporu”nda fakülte sayısının 8 yıl içinde 5’ten 12’ye çıktığı kaydedilirken üniversitede öğrencilere sunulan eğitimlerle ilgili bilgi verildi.

Üniversiteden yapılan açıklamada, “Yeni nesil devlet üniversitesi” anlayışıyla çalışmalar yapıldığı belirtildi. Açıklamada, “Üniversitemizin kuruluş yılı olan 2015’ten itibaren 8 yıllık gelişim süreci içerisinde yerleşke sayısı 6’dan 11’e, Fakülte sayısı 5’ten 12’ye, Meslek Yüksekokulu sayısı 4’ten 9’a, Uygulama ve Araştırma Merkezi sayısı 19’a, bölüm-program sayısı 40’tan 164’e, öğrenci sayısı 8.975’ten 23.169’a, uluslararası öğrenci sayısı 171’den 2.450’ye, toplam mezun öğrenci sayısı 30.500’e ulaşmıştır. Üniversitemiz, 8. yılını geride bıraktığı 2023 itibarıyla hem eğitim-öğretim hem akademik hem üniversite-sanayi iş birliği hem de altyapı bakımından ciddi bir gelişme ve büyüme süreci içerisinde olmuştur.

Araştırma ve geliştirme faaliyetleri, büyük bir ivme kazanarak Üniversitemizin bilimsel etkinliği ve katkıları önemli ölçüde artmıştır. Kuruluşundan bu yana Üniversitemizde, çeşitli disiplinlerde yapılan araştırmalar, topluma ve endüstriye yönelik çözümler üretmeye odaklanmış ve yenilikçi kültür teşvik edilmiştir. Üniversitemiz, özgün projeler ve bilimsel çalışmalarla ulusal ve uluslararası alanda tanınan bir kurum haline gelmiştir. Sekiz yıllık süreçte; disiplinler arası araştırmalar, birçok iş birliği ve teknolojik yeniliklerle topluma katkı sağlama odaklı çalışmalar başarıyla yürütülmüştür.” denildi.

BİNA SAYISI 16’DAN 40’A YÜKSELDİ

Üniversitede yapılan yatırımlarla ilgili şu bilgiler verildi: “Altyapı ve fiziksel gelişmeler de sekiz yıllık süreçte gözle görülür biçimde ilerlemiştir. Yerleşkemizin yenilenmesi ve genişletilmesi ile birlikte, öğrencilerimizin ve akademisyenlerimizin daha verimli öğrenme ve çalışma ortamına sahip olmaları sağlanmıştır. Altyapı gelişimleri; modern yerleşke yapıları, laboratuvarlar, kütüphane ve spor tesisleri ile sürdürülmüş, öğrencilerimizin ve akademisyenlerimizin ihtiyaçlarına uygun yaşam ve çalışma alanları oluşturulmuştur. Üniversitemizin kuruluş yılı olan 2015’ten itibaren 8 yıllık gelişim süreci içerisinde fiziki altyapıda ciddi bir gelişim kaydedilmiştir. Bu süreç dahilinde, Üniversitemizde yerleşke sayısı 6’dan 11’e, yerleşkelerimizdeki irili ufaklı bina sayısı 16’dan 40’a, kapalı alan büyüklüğü ise 50 bin 155 metrekareden 139 bin 803 metrekarelere ulaşmıştır. Üniversitemiz, bu sekiz yıllık süre zarfında elde ettiği büyük başarılarla, bilim ve eğitim dünyasında saygın bir konuma yükselmiştir. Yapılması planlanan projelerle gelecekte de daha ileriye gitmeyi, uluslararası alanda daha çok tanınmayı ve topluma daha fazla katkı sunmayı hedeflemektedir.”

HABER MERKEZİ