Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
İncila Çalışkan

YAREN-1

Bir varmış bir yokmuş. Yurdumuzda ve dünyada kuşlar kadar Kuşcennetler’i de çokmuş. Yeni Karaağaçlı Köyü’nün yanındaki Kuşcenneti’ne leylekler, her yıl baharda geliyormuş. Kuşcenneti, Ulubat Gölü kenarındaymış. Leylekler, yıllar önce yuvalarını, evlerin bacalarına, ağaçların ve sokak lambalarının üzerine, buldukları yüksek yerlere kurmuşlar. Bu yüzden halk, Karaağaçlı Köyü’ne “LEYLEK KÖYÜ” demeye başlamış. Gölün asıl adı Ulubat Gölü.

Zamanla Uludağ Üniversitesinden öğrenci gençler ile köy halkı ortak çaba harcayıp düşünce ve emeklerini birleştirmiş, köyde “Leylek Festivali” yapmaya karar vermişler. Konusu, çevre ve gölün temiz tutulmasıymış. Amacı da köylülerin ürettikleri tarım ürünlerinden, ev yapımı kışlık yiyeceklerin satışından gelir sağlamakmış.

Köye gelen konuklar, tarhana, erişte, peynir, tereyağı, kaymak, baklava, börek, bazlama, turşu, salça, reçel, pekmez, bal, kekik, nane, ıhlamur gibi ürünlerden almışlar. Güzelliğine hayran oldukları, çok beğendikleri bu köye, yine gelmek isteği ile köyden memnun ayrılmışlar.

İlkokuldaki öğrenciler için “Kuş Sesleri Eksilmesin” konulu yazma yarışması düzenlenmiş, kazananlara kitaplar armağan edilecekmiş. Öğrenciler her yıl leylekleri nasıl özlemle beklediklerini, yol gözlediklerini, kuşların gelişinin köyde coşku, sevinç yarattığını yazmışlar.

Yarışmayı kazanan öğrencilere, yaşlarına göre kitaplar armağan edilmiş. Çocuklar, ellerinde armağan kitaplar marşlar, şarkılar söyleyerek köy sokaklarında dolaşmışlar. Çay bahçelerinde oturan konuklar ve halk sevinçle onları alkışlamış.

Bir de “Kuş Cenneti’nde Kuşlar“ adlı suluboya ve pastel boyalarla yapılmış resim yarışması başlatılmış. Öğrenciler; leyleklerin yuvalarında yavrularını beslerken, göl sularından balık yakalayıp yerken, köy evlerinin çatılarında yuvalar kurarken, resimlerini, göz alıcı renklerle yaratmışlar.

Yarışmaları kazanan öğrencilere çeşitli kitaplar, suluboyalar ve pastel boyalar armağan edilmiş. Festival sorumluları, köy sokaklarında duvarlara ipler gerip, öğrencilerin resimlerini sergilemişler. Festival için köye gelen konuklar çocukların yaptığı resimleri hayranlıkla seyrederek fotoğraflarını çekmişler.

Yerel gazetelerde kendilerinin ve resimlerinin fotoğraflarını gören öğrenciler, çok sevinmişler. Ellerinde gazeteler, sahildeki balıkçı Kemal Amca’ya göstermek için heyecanla koşmuşlar.DEVAMI YARINA…

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER