Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Erdem Özcan

KUŞ CENNETİ MİLLİ PARKI YERİNDE SAYIYOR

“Her yıl 266 türden 3 milyon göçmen kuşa ev sahipliği yapan Avrupa Konseyi A Sınıfı diploma sahibi Bandırma (Manyas) Kuş Cenneti Milli Parkı’ında kısmet olursa önümüzdeki yıl Kuşcenneti Milli Parkı (Etap 1) İdare ve Ziyaretçi Merkezi Giriş Kontrol Ünitesi Yapımı ve Alan Düzenleme İşi’nin bittiğini görebileceğiz.” Şeklinde 3 yıl önce konuyla ilgili yazdığım yazımın ilk satırları böyleydi.

Ayni konuyla ilgili başka yazılarımda vardı. Şimdi ise yine ayni konuyla ilgili çevreci kuruluşlar özellikle bölge turizmin etkilediğini ve artık hizmete girmesinin gerektiğini söylediler.

Evet; sözde 2022 yılında bitecekti ama yıl 2023, yenileme hala devam ediyor… Tabelada yazdığı gibi yenileme ilk 2020 yılında başlamıştı. Bitim süresinin 20 Haziran 2022 olarak belirlenen Bandırma (Manyas) Kuş Cenneti Milli Park Müzesi bu tarihte bitmedi.; daha doğrusu bitirilemedi… Eğer bitseydi geçen yıl ve bu yıl Uluslararası Bandırma Kuşcenneti Festivali’nde hizmete girebilecek idi…

Bilmeyen de sanacak ki çok sayıda önemli yapılar yapılıyor ve yapılacak işler o kadar çok ki, 2-3 senede bitecek gibi değil!…

Sözde dünyaca ünlü Milli Park!… Dünyaca ünlü bir doğa harikası böylesine savsaklanır mı?

Ve işte bunun için de hâlâ ziyaretçiler geliyor, ancak Milli Park’ın kapalı olduğu yeteri kadar duyurulmadığı için de kapı önünden geri dönüyorlar.

Göçmen kuşlar şubat ve mart ayından itibaren dünyanın dört tarafından Kuş Cenneti Milli Parkı’na barınma, beslenme ve kuluçkaya yatmak için gelirler ağustos ayından itibaren yeniden geldikleri yerlere göç ederler…

Yeterli su seviyesine sahip olan Manyas Kuş Cenneti’nde barınan, yuva yapıp kuluçkaya yatan gri ve beyaz balıkçıl kuşları, çeltikçi, arı kuşu, ağaçkakan, puhu, sarı asama, saz bülbülü, karabatak, yaban ördeği, kaşıkçı ve diğer türlerinin temmuz ayından itibaren yavrularıyla başta Afrika’ya olmak üzere güney ülkelerine göç ediyorlar. Yuvalarını su içindeki söğüt ağaçlarına, sazlık alanlara yaparlar. Sadece tepeli pelikanlar görevliler tarafından yapılan 30 kadar yapay

yuvalarda kuluçkaya yatarlar. Ama işte tüm bu güzellikler müze inşaatı hâlâ bitmediği için izlenemiyor.

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER