Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Bandırma’da üniversite Teknokent’e kavuşuyor

Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi,

Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi, üniversite bünyesinde yer alması planlanan BANÜ-Teknokent (B17Tk) için başvurunun yapıldığını belirterek son aşamalara gelindiğini açıkladı.

Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi, 25 Kasım 2020’de girişimlerine başladığı Teknokent projesinde son aşamalara geldi. Üniversite bünyesinde yer alacak BANÜ-Teknokent (B17Tk) için başvurunun yapıldığı açıklandı.

Teknokent’in kurucular heyeti ve şirket ortakları arasında; Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi, Balıkesir Valiliği, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, Bandırma Kaymakamlığı, Bandırma Belediyesi, Bandırma Ticaret Odası, Bandırma Ticaret Borsası, Bandırma Organize Sanayi Bölgesi, Gönen Deri İhtisas ve Karma Organize Sanayi Bölgesi ile Marmara Yüksek Teknoloji ve Makine İhtisas Organize Sanayi Bölgesi’nin yer aldığı belirtildi.

SANAYİ VE TEKNOLOJİ BAKANLIĞI’NA RESMÎ BAŞVURUDA BULUNULDU

Kurucular heyeti ve şirket ortaklarından oluşan B17Tk için Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi tarafından Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’na resmî başvuruda bulunuldu. 2020 yılında hazırlanan protokole göre, başvuru dosyasının hazırlanması ve başvurunun yapılması için koordinatör olarak görevlendirilen öğretim üyesi Doç. Dr. Harun Özbay ve Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Feyzullah Temurtaş’ın, B17Tk kuruluşu için BANÜ adına sistem üzerinden başvuru işlemini gerçekleştirdiği aktarıldı.

“AĞUSTOS AYI İTİBARİYLE SON AŞAMAYA GELİNMİŞTİR”

Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi tarafından yapılan açıklama şu şekilde; “1 Aralık 2020 tarihinde gerçekleşen imza töreninde tarafların “Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi Teknoloji Geliştirme Bölgesi Kurucu Heyet Protokolü”ne imza atmasıyla resmiyet kazanan süreçte 2021 yılı Mayıs ayı içerisinde fizibilite raporu hazırlandı. İlk olarak Üniversitemiz Merkez Yerleşkesi’nde kurulması planlanan Teknokentimizin Marmara OSB yönetiminin önerisi üzerine yapılan değerlendirme sonucunda, OSB içerisinde sanayiyle iç içe olacak şekilde yapılanmasının daha uygun olacağı düşüncesiyle Marmara OSB arazisi içerisine kurulması kararlaştırıldı. Ancak, yeni faaliyete geçen Marmara OSB’nin Teknokent başvuru işlemleri için gerekli prosedürleri tamamlamasında beklenmeyen durumlarla karşılaşılması nedeniyle, Teknokent başvuru süreci yaklaşık olarak iki yıl uzamış olup, ancak Ağustos ayı itibariyle son aşamaya gelinmiştir.

Protokole göre, başvuru dosyasının hazırlanması ve başvurunun yapılması için Koordinatör olarak görevlendirilen öğretim üyemiz Doç. Dr. Harun Özbay ve Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Feyzullah Temurtaş, B17Tk kuruluşu için Üniversitemiz adına sistem üzerinden başvuru işlemini gerçekleştirmiştir. Üniversite-Sanayi iş birliğini geliştirmesi, akademik bilginin sanayiye aktarılması, böylece yüksek teknolojili, inovatif ve katma değeri yüksek ürünlerin üretimini sağlaması ve nihayetinde bölgesel kalkınmaya ve ülke ekonomisine ciddi katkılar sunması beklenilen teknokentimizin en kısa sürede faaliyete geçmesini temenni ediyor, Üniversitemize, paydaşlarımıza, bölgemize ve ülkemize hayırlı olmasını diliyoruz.”

Haber: M. Nur Uysun