Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Bandırma’da 1 kilo balık, tosttan ucuz 

15 Nisan tarihinden itibaren,

15 Nisan tarihinden itibaren, 1 Eylül’de başlayan denizlerde av sezonu sona eriyor. 15 Nisan’da başlayacak olan avlanma yasağından sonra denizlerde büyük kayıklar, troller ve gırgırlar ile balık avlanılamayacak.  

15 Nisan’dan itibaren denizlerde büyük kayıklar, gırgırlar ve troller balık avına çıkamayacak. Balıkçı esnafı Cem Tecimen gelen yasağın, büyük kayıklar çalışmadığı için küçük kayıkların avantajı olduğunu söyledi. Esnaf Tecimen, “15 Nisan’da balık yasağı başlıyor ama bu durum bizi etkilemeyecek. Halkımız bu yasağı yanlış anladı, küçük kayıklara, amatör balıkçılara ve küçük metrajlı kayıklara avlanma yasağı gelmedi. Yani halkımız için aslında faydalı bir şey oldu. Yazın daha taze ve daha çok balık satılacak. Büyük gırgırlar üç ton balık tutuyor, küçük kayıkçılar ise 200 kilogram balık tutabiliyorlar. Yani küçük kayıkta balık tutanlarda bu durumdan olumlu yönde etkilendi. “dedi. 

“BİR TOSTUN 50 LİRA OLDUĞU EKONOMİDE BALIK BEDAVA” 

Ramazan ayının ilk günleri balık satışlarının durgun olduğunu söyleyen Esnaf Cem Tecimen, son günlerde balık satışlarının artışa geçtiğini kaydetti. Et fiyatlarına gelen zamma göre balık fiyatlarının daha ucuz olduğunu vurgulayan Esnaf Tecimen, “Şu anda en ucuz 1 kilo kıyma bile 300 lira, et fiyatlarına zam gelmesi bizi etkilemedi.  Bir kilo balık ise 50 ve 100 lira arasında değişiyor. Bugün bir tostun bile 50 lira olduğu ekonomide bir kilo hamsinin 50 lira olması bedava.“ diye konuştu.  

“BALIKLARIMIZ HEM UCUZ HEM DE TAZELER” 

Marmara bölgesinde bu sene çok balık tutulduğunun altını çizen Esnaf Cem Tecimen şöyle konuştu: “Bu sene Palamut, istavrit, hamsi, çinekop, yerli sardalye ve lüfer balığı çok satıldı. Bu yazda beklentimiz Karadeniz’den çıkan göç balıklarının mevsimsel olarak gelmeye devam etmesi. İstavrit, sardalye, çupra, levrek, dil balığı, menekşe balığı, barbun, çinekop, lüfer balıklarının çok satılacağını düşünüyoruz. Halkımızı bol proteinli, yediden yetmişe faydalı balıklarımızı yemeğe davet ediyoruz. Balıklarımız hem ucuz hem de tazeler.”   

Haber: Selin Girgin