Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Gemici: “Seçim bitti geçim başladı”

Bandırma Manifatura, Tuhafiye ve

Bandırma Manifatura, Tuhafiye ve Kırtasiyeciler Odası Başkanı Adnan Gemici, seçim sürecini geride bırakan esnafın yaz sezonundan ümitli olduğuna değinerek “Bu noktadan sonra hükümetten esnafı rahatlatacak politikalar bekliyoruz.”dedi.

Yaz sezonunun gelmesi ve seçim sürecinin geride kalmasıyla birlikte Bandırma esnafı geçimine odaklandı. Bandırma Manifatura ve Kırtasiyeciler Odası Başkanı Adnan Gemici, Bandırma esnafının yaz sezonundan umutlu olduğunu dile getirerek esnafın kalkınması için gerekli çözümleri anlattı.

Bandırma’da hava durumu ve seçim süreci sebebiyle yaz sezonuna tam olarak girilemediğini söyleyen Başkan Adnan Gemici, “Seçim sürecinde tabii ki piyasalarda ister istemez bir durgunluk yaşanıyor. Çünkü herkes seçim işleri ile uğraşırken zorunlu alışveriş dışında harcama yapmadı. Kimi vatandaş seçimlerden sonra fiyatlar değişir diye ufak tefek ihtiyaçlarını seçim öncesinde gidermeye çalıştı. Seçimlerin bitmesiyle artık herkes geçim derdine düştü. Esnafın beklentisi yüksek… Esnafımız için seçim bitti geçim başladı. Bu noktadan sonra hükümetten esnafı rahatlatacak politikalar bekliyoruz.”diye konuştu.

ESNAF YAZ SEZONUNDAN UMUTLU

Yaz sezonu için Bandırma esnafının mallarını hazırladığını belirten Gemici, “Esnafımızın sezon için malları hazır. Ancak yaz sezonunun hareketi daha henüz başlamış değil. En kötü ihtimalle haziranın sonuna doğru Kurban Bayramı’nda mutlaka bir hareket bekliyoruz. Piyasaların canlanmasını, esnafımızın yüzünün gülmesini istiyoruz. Yaz sezonu uzun süren 4 aylık bir sezon. Bu sezonda her şeyin iyi olacağına inanıyorum. Fakat fiyatlar çok pahalı durumda. Geçen sene 200 liraya sattığımız bir ürün bu sene 400 liraya satıyoruz. Astronomik fiyat artışları sebebiyle biraz sıkıntı yaşanabilir. Bu astronomik fiyat artışlarına artık bir dur denmeli.”dedi.

BAŞKAN GEMİCİ ESNAFIN REFAHI İÇİN ÇÖZÜMLER SUNDU

Esnafların problemlerinin düzeltilmesi için uygulanması gereken çözüm yollarına değinen Gemici, “Esnafımızın rahatlaması için muhtasar beyannameyle ödediğimiz kira stopajlarının artık kaldırılması veya düşürülmesi gerekli. Süpermarket yasasının çıkması büyük önem taşıyor. Esnafın ödediği yüksek Bağ-Kur primlerinin makul seviyeye çekilmesi esnafı rahatlatmak adına önemli. Yani bu çözümlerin bir an önce yeni kurulacak hükümet tarafından ele alınarak yapılmasını bekliyoruz.”dedi. Mal alışlarının tamamen nakde dönmesinin esnafı sıkıntıya soktuğunun altını çizen Gemici, “Esnafımızın biraz mal alımında sıkıntıları var. Allah’tan Bandırma Esnaf Kefalet Kooperatifi var. Esnafın nakit alım sorununa en uygun biçimde yön vererek yardımcı oluyor.”diye konuştu.

Haber: Nur Uysun