Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

CHP sandık görevlileri 28 Mayıs’a hazır

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP),

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP), Bandırma’da 28 Mayıs’ta seçimde görev alacak sandık görevlilerine “Sandık Güvenliği Eğitimi” düzenledi. Seçimde Bandırma’da görev alacak 720 CHP’li görevlinin eğitimi tamamlandı.

28 Mayıs’ta gerçekleştirilecek olan 2’nci tur Cumhurbaşkanlığı Seçimi’nde her partiden vatandaşlar sandık görevlisi ve müşahidi olmak için başvuruda bulundu. Bandırma’da Cumhuriyet Halk Partisi adına sandıkta bulunacak olan sandık görevlileri için Eski Belediye Binası’nda eğitim düzenlendi. CHP Bandırma İlçe Teşkilatı verilen son eğitim ile 28 Mayıs’ta sandık başında bulunacak görevlilerin eğitimini tamamladı. Eğitimi veren CHP Eğitmeni Nermin Mutlu, sandık başında görev yapacak olan görevlilere seçim günü izlemeleri gereken adımları anlattı.

SANDIK GÖREVLİLERİNİN SORUMLULUKLARI ANLATILDI

Cumhuriyet Halk Partisi Bandırma Teşkilatı’nın, seçimin ilk turundan bu yana toplam 18 eğitim düzenlediği belirtildi. 28 Mayıs seçiminde Cumhuriyet Halk Partisi adına görev alacak olan 360 asil ve 360 yedek sandık görevlisi seçim günü yaşanabilecek her konuda eğitime tabi tutuldu. Seçimde güvenliğin ve demokrasinin sağlanması amacıyla düzenlenen eğitimde sandık görevlilerine, sandık başındaki sorumlulukları ve sandık kurulunun görevleri anlatıldı.

SEÇİMİN SORUNSUZ GEÇMESİ HEDEFLENDİ

Seçimin kurallara uygun, sorunsuz geçmesine destek olmak ve bunu sağlamak amacıyla düzenlenen eğitime katılım yüksekti. Eğitmen Nermin Mutlu, seçimde görev alacak sandık görevlilerinin, seçim günü yaşanabilecek sorunları en aza indirgeyebilmek için sergilemeleri gereken tutum konusunda bilgi verdi. Eğitimde seçim süreci ve işleyişinin yasal zemini olan 298 nolu seçim kanunu ve 135 nolu genelge esas alındı.

Haber: Nur Uysun