Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Sokak hayvanları için proje yolda

Bandırma Belediyesi sokak hayvanlarının

Bandırma Belediyesi sokak hayvanlarının barınma, beslenme ve tedavi ihtiyaçlarını karşılamak için belediyeye bağlı hizmet veren Sokak Hayvanları Geçici Bakımevi çalışmalarına devam ediyor. 

  Geçici Bakımevi Veteriner Hekimi Kamil Dur, kurum olarak yaptıkları çalışmalar konusunda bilgi vererek bilinçsiz bir şekilde yapılan beslemelerin sokak hayvanlarına yarardan çok zarar verdiğini söyledi. Dur, “Bandırma Belediyesi hayırseverdir. Bizler bakımevi olarak sokak hayvanlarının ihtiyaçlarını gidermeye çalışıyoruz. İlerleyen günlerde mevcutta olan barınağımızı daha iyi şartlara taşıyabilmek için barınak projesinin çizim aşamaları devam etmekte, inşallah bu proje de hayata geçecektir. Vatandaşların hayvanları beslerken bilinçsizce beslememesi gerekiyor. Sokaktaki canlılarımız için kapının önüne bir kap mama, bir kap su koymak onların yaşamsal ihtiyaçlarını gidermek açısından sorumluluk sahibi olmaları iyi bir davranış.  Ancak bunu yaparken çevreyi kirletmemeye özen gösterilmeliler. Dikkat edilmesi gereken başka bir konu ise hayvanlar beslendiği yeri sahiplendiği için, sokak araları ve trafiğin yoğun olduğu yerlerde beslenilmemesi. Hem birden yola fırlayan hayvanların araçlar tarafından ezilmemesi için hem de insanların yoğun olduğu yerlerde çocuklar ve korkan insanlar açısından da önemli olduğuna dikkat edilmesi gerekir” dedi.

 ÇEVRE İLÇELERDEN KONTROLSÜZ SOKAK HAYVANI GİRİŞLERİ 

 Çevre ilçelerde Bandırma’ya oranla sokak hayvanlarına yönelik yeterli çalışmaların olmadığını belirten Kamil Dur,  Bandırma’ya kontrolsüz şekilde sokak hayvanı girişi yapıldığına işaret ederek şunları söyledi: “Biz Bandırma Geçici Bakımevi olarak sokak hayvanlarının kısırlaştırılma, aşılanma ve parazit tedavisi gibi tedavi yöntemleriyle yakından ilgileniyoruz. Bandırma’ya çevre ilçelerden birden fazla sokak hayvanlarının kontrolsüz girişleri bulunmakta. Hayvanlar arasında hastalıklar, insanlarda olduğu gibi bulaşıcıdır. Çevre ilçelerinde bu konu dikkat etmesi gerekiyor. Tedavilerinin doğru ve kontrollü yapılması konusunda dikkat edilmesini istiyoruz. Bizler de elimizden gelenin en iyisini yapmaya çalışıyoruz.”   

HABER: Selin GİRGİN