Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Sokak hayvanları için 30 milyonluk proje

Bandırma Belediyesi Başkanı Av.

Bandırma Belediyesi Başkanı Av. Tolga Tosun, belediyeye bağlı hizmet veren Sokak Hayvanları Geçici Bakımevi’nin daha iyi bir hizmet vermesi için projeyi en kısa zamanda hayata geçireceklerini açıkladı.  30 milyon liraya mal olacak projenin yüzde 45’i için hibe alınacak.

Bandırma Belediyesi Başkanı Av. Tolga Tosun, Bandırma’ya, Bursa’nın en uzak çevre ilçelerinden bile sokak hayvanı bırakıldığına dikkat çekti. Başkan Tolga Tosun “Bandırma’nın en önemli problemlerinden biri, son dönemlerde Bursa’nın bile en uzak çevre ilçelerinden bizim bölgemize sokak hayvanlarının bırakılması. Güney Marmara’ya baktığımız zaman hizmet veren tek hayvan barınağı bizim ilçemizde. 2004 yılında yapılmış olan barınağımız 155 hayvan kapasitesi, bir ameliyathane, 9 kedi bakım odasına sahip. Günümüz teknolojisine baktığımız zaman altyapısı çok iyi olmayan bir barınağa sahibiz. 3 veteriner teknisyenimiz var. Barınma, beslenme ve tedavi ihtiyaçları için ellerinden geleni yapıyorlar. Gelen şikayetler üzerine hayvanları alıp, ameliyat, kısırlaştırma, hırçın hayvanları sakinleştirme ve besleme gibi ihtiyaçlarını karşılıyoruz.  Geçici bir bakımevi olduğumuz için bu ihtiyaçları karşılandıktan sonra oldukları yere bırakmak zorundayız.” diye konuştu.

“İLÇEMİZDE HAYVAN POPÜLASYONU CİDDİ ORANDA ARTTI”

                Bandırma’da hayvan popülasyonunun ciddi oranda artış gösterdiğini söyleyen Başkan Tolga Tosun, “Personel, ekipman ve tesisatımızın olması sebebiyle kendi imkanlarımızla Güney Marmara’da barınağımız için elimizden geleni yapıyoruz. Bu iş aslında Balıkesir Büyükşehir Belediyesinin işi ama Bandırma Belediyesi Geçici Bakımevi olarak ilgileniyoruz. Kendi şehirlerinden toplanan hayvanları bizim bölgeye bırakıyorlar. Kısırlaştırmadan bırakılan hayvanlar üremeye devam ederek şehirde ciddi bir hayvan popülasyonuna sebep oluyor. 25 dönüm yeşil alan içerisinde ilgileniyorduk fakat hayvan popülasyonunun artması nedeniyle daha büyük bir alana ihtiyacımız var. Sorunun çözülmesi için projemizi yaptık ve en kısa zamanda faaliyete geçireceğiz.” dedi.

PROJEDE 4 BİN 400 METREKARE KAPALI ALAN  

Barınağın daha iyi imkanlara sahip olması için yaptıkları projeyi en kısa zamanda hayata geçirmeyi hedeflediklerini kaydeden Başkan Tolga Tosun, yeni yapılan barınağın 4 bin 400 metrekare kapalı alanı olacağını belirterek şu bilgileri verdi: “4 bin 400 metrekare kapalı alan üzerine bir proje tasarladık. Toplamda alttan ısıtmalı, üstten soğutmalı 25 kafes, 6 ameliyathane, 35 ameliyat bakım kafesi, 8 anne yavru kafes, 16 normal kafes, 15 yasaklı kafes, 17 karantina kafes olmak üzere toplamda 92 afet kafes yapılacak. Ayrıca bir adet kedi, 3 adet köpek serbest dolaşım kafesleri mevcut. 225 hayvan kapasitesine sahip olacak barınağımızda klinik binası, röntgen odası, laboratuvar, sterilizasyon odası, morg, karantina odasına da sahip olacak. Kediler için ameliyattan sonra bakım odası, 2 adet köpek ameliyathanesi, bir adet kedi ameliyathanesi olmak üzere 3 adet ameliyathanesi olan barınağımızda 6 hayvan aynı anda ameliyat edilebilecek. Toplam maliyeti 30 milyona tekâmül edecek proje maliyetin yüzde 45’i devlet hibesi olarak alacağız.”

Haber: Selin Girgin