Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Seçmenler için son tarih 2 Nisan

Bandırma 17 Eylül Mahallesi

Bandırma 17 Eylül Mahallesi Muhtarı İrfan Acar, seçmenlerin oy kullanmadan önce mutlaka listede isim kontrolü yapılması gerektiğine dikkat çekti.

Yaklaşan Cumhurbaşkanlığı ve milletvekilli seçimleri öncesi vatandaşlar oy kullanabilmek için muhtarların kapısını çalmaya başladı. Bandırma 17 Eylül Mahallesi Muhtarı İrfan Acar, seçmenlerin dikkat etmesi gereken konular hakkında bilgi verdi. Acar, oy kullanmadan önce listede isim kontrolünün yapılması gerektiğine dikkat çekti.

Muhtar Acar, 14 Mayıs’ta yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı ve 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimi için seçmen listelerinin, 20 Mart Pazartesi günü itibariyle askıya asıldığını ve her vatandaşın mutlaka listede ismini kontrol etmek için muhtarlığa uğraması gerektiğini ifade etti. Acar, seçmen listelerinin 2 Nisan Pazar günü askıdan indirildikten sonra seçmen kâğıtlarının dağıtılacağının bilgisini verdi.

“LİSTEDE İSMİ OLMAYAN OY KULLANAMAZ”

Oy kullanmadan önce dikkat edilmesi gereken konular hakkında vatandaşlara tavsiyede bulunan Acar, “Her vatandaş mutlaka oy kullanmalı. Listede ismi olmayan hiçbir vatandaş oy kullanamaz. Vatandaşlarımız listede ismi var mı diye kontrol etmeliler. İkamet değişikliği yapan vatandaşlar da e-devlet üzerinden ya da nüfus müdürlüğünden adres güncellemesi yapabilirler.” diye konuştu.

“YARDIMLARI ULAŞTIRMAK İÇİN ELİMİZDEN GELENİ YAPIYORUZ”

Ramazan ayının gelmesiyle ihtiyaç sahiplerine de el uzattıklarını belirten İrfan Acar, muhtarlıkların yardımların ihtiyaç sahiplerine ulaşması için birer aracı olduğunu söyledi. Acar, “17 Eylül Mahallesi olarak nüfusumuz yoğun ve ihtiyaç sahibi olan vatandaşlarımız da var. Bizler muhtarlar olarak yardımlar konusunda aracıyız. Belirlediğimiz ihtiyaç sahiplerine, yardımseverlerden gelen yardımları ulaştırmak için elimizden geleni yapıyoruz. ”dedi.

 

HABER: Selin Girgin/Nur Uysun