Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Pazarcılar da isyan etti: “Karın tokluğuna çalışıyoruz”

Bandırma’da Pazar esnafı da

Bandırma’da Pazar esnafı da isyan etti. Yüksek enflasyondan alım gücünün düştüğüne dikkat çeken pazar esnafı hem vatandaşların hem de kendilerinin zor durumda olduğuna dikkat çekti.

Pazartesi pazarı esnafı, son zamanlarda gelen zamların sadece vatandaşları değil kendilerini de etkilediğini söyledi. Esnaf Erkan Gezen, “Yüksek enflasyon var, alım gücü düştü. Eskiye kıyasla insanlar pazardan zor alışveriş yapıyor. Gelen müşteriler bize de isyan ediyor ama yapabileceğimiz bir şey yok. Dükkân kirası vermiyoruz ama bin 500 TL’ye yerimizi tutuyoruz. 2 bin TL masrafımız var. Paranın değeri kalmadı. Kazanç yok. Karın tokluğuna çalışıyoruz. Marketlerle aynı fiyatta satış yapmıyoruz ve pazarın da eskisi kadar ucuz olmadığını biliyoruz. Keşke elimizden bir şey gelse. Bizde kazanabilsek, müşterilerimizde rahatça alışveriş yapabilse. Bu duruma acilen bir çözüm bulunması lazım. Gelen zamlar hepimizin cebini yaktı.”

“İTHALATA DAYALI EKONOMİ İÇİNDEYİZ”

Eski kazançları ve yeni kazançları arasında çok fark olduğunu kaydeden Esnaf Gezen, müşterilerden çok tepki aldıklarını söyledi. Esnaf Gezen, “Müşterilerimize pazarın her yere göre ucuz olduğunu anlatmaya çalışıyoruz. Orijinal ürünleri bile biz yarı fiyatına satıyoruz. ‘Çok pahalı’ diye tepki alıyoruz. Türkiye şu anda genel olarak pahalı. Eskiden pazar ucuzdu, yine ucuz. Eskiyle yeni kazancımızı karşılaştırdığımız da biz de günü kurtarıyoruz. Ay sonunu getiremiyoruz. Genel değerlendirirsek Türkiye 7 tarım ülkesinden biriydi. Günümüze bakınca ne tarım kaldı ne hayvancılık. İthalata dayalı bir ekonomi içindeyiz. Bizim çiftçimizi bir kenara bıraktık artık yabancıların çiftçilerini zengin ediyoruz.

Haber: Selin Girgin