Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Çanakkale Türküsü Son Kurşun Anıtı’nda yankılandı

Bandırma Halk Müziği Kültür

Bandırma Halk Müziği Kültür ve Sanat Derneği çocuk korosu, 18 Mart Çanakkale Zaferi’nin 108.yıl dönümü dolayısıyla Son Kurşun Anıtı’nı ziyaret ederek Çanakkale Türküsünü seslendirdi.  Sazlar eşliğinde çocuk korosunun söylediği Çanakkale Türküsü, video olarak kaydedildi ve önümüzdeki 18 Mart tarihinde dinleyicilerle buluşacak.

Yaptıkları etkinlikle ilgili bilgi veren Bandırma Halk Müziği Kültür ve Sanat Derneği Başkan Yardımcısı Gönül Özdemir, dernek yöneticisi ve 17 Eylül İlkokul Öğretmeni Şirin Yurtalan ile projeyi yaşama geçirdiklerini belirtti.

Özdemir proje kapsamında; türkülerle çocukları buluşturmak ve tarih bilincini yeni nesillere aşılamak adına Kurtuluş Savaşı’nın son çatışmalarının yaşandığı Son Kurşun Anıtında Çanakkale Türküsünü seslendirerek farkındalık oluşturmak istediklerini söyledi.

Video olarak kaydedilen çalışmanın 18 Mart’ta derneğin sosyal medya hesaplarında yayınlanarak Bandırmalılarla buluşacağını aktaran Gönül Özdemir, “Çanakkale Türkümüzü sazlarımız eşliğinde söyledik.  Çocuklarımıza Çanakkale Savaşımızın önemini anlatmak ve yaşatmak adına böyle bir çalışma yaptık. Bu konuda bize destek veren Bandırma Belediyesine ve Belediye Başkanımız Tolga Tosun’a teşekkür ediyoruz. Bizim tarihimiz yalnızca kitaplarda değil, türkülerimizde de yaşıyor. Her türkünün bir hikayesi ve bir tarihi var. Bizlerin üzerine düşen görev de türkülerimizi, türkülerimizle birlikte tarihi değerlerimizi genç nesillere, çocuklarımıza aktarmak” dedi.