Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

BİLİMDEN SİYASETE TAYLAN ENGİN

Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi’nde

Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi’nde Ulaştırma Mühendisliği Bölümü Doktor Öğretim Üyesi Taylan Engin, 28’nci dönem CHP Balıkesir Milletvekili Aday Adayı olduğunu açıkladı.

 2018 yılından bu yana akademisyen olarak görev yapan Engin, akıllı ulaşım sistemleri alanında yüksek lisans ve doktora dersleri kapsamında eğitimler verdi.  Engin, aynı zamanda Türkiye’de pek çok farklı belediyeye danışmanlık hizmeti vererek çeşitli görevlerde bulundu. CHP Genel Merkezinin öncülüğünde genel başkan yardımcıları ile 6’lı Masa’nın ulaşım politikaları ve yerel yönetimler konularında yaptığı çalışmalarda yer aldı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi seçim sürecinde Ekrem İmamoğlu ile birlikte çalışan Engin, Cumhuriyet Halk Partisi Üsküdar İlçe Başkanlığı, İstanbul İl Başkanlığı ve sonrasında Balıkesir İl Başkanlığı koordinatörlüğünde çalışmalara katılarak CHP Balıkesir İl Bilim Kurulu Üyeliği yaptı. Son olarak CHP Genel Merkezine Milletvekilliği Aday Adaylığı başvurunu yapan Taylan Engin, bilimden siyaset alanına çıktığı yolculuğu anlattı.

 Yaşanan deprem felaketi konusunda da değerlendirmelerde bulunan Engin, liyakatin önemini vurguladı. Engin,  “Deprem olduğunda hızlı bir şekilde deprem bölgesine intikal ettik. Uzun zaman çalıştığımız, proje ürettiğimiz ve danışmanlık yaptığımız illerdi. Depremin yarattığı etkilerin sonucunda bilimden matematikten ve mühendislikten uzaklaştığımızı görmekteyiz. İnsanlar orada çok büyük zorluklar çekmekte ve bu durum hala daha devam etmektedir. Yaşanan deprem ve sel felaketleri için tekrar geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Bunların hepsinin sebebi bizim bilimden, stratejiden uzak kalmış olduğumuzun göstergesidir. Bir inşaat mühendisi olarak hem tespit çalışmalarında hem yardım organizasyonlarında eşimle birlikte görev aldım. Deprem bölgesinin çok basit çok gözle görülür hatalardan bu hale geldiğini görebilecek yeterliliğe de sahibiz. Yapıların hazırlanışında yapı kalitesi sorunları,  imar planları hazırlanırken doğru yer seçimlerinin olmaması,  zemin etütlerine uygun imar planlarının hazırlanmamış olması gibi birçok sebepler var. Bunlar zaten son aylarda kamuoyunda sıkça tartışıldı. Biz de bunlardan ders almak zorundayız.” dedi.

ENGİN’DEN BİLİM VE LİYAKAT VURGUSU 

Bilimsel verilerle hareket etmenin yanı sıra liyakatli kadroların karar alma mekanizmasının içinde bulunmasının önemine işaret eden Engin,  “Yaşanan afetlerden sonra bundan ders alabilecek ve aldığı dersi de sahada uygulayabilecek insanlara ihtiyaç olduğunu düşünüyorum. Bilimin yanında tabi ki bir liyakat vurgusu yapmak isterim. Liyakatli ellerde, konunun uzmanlarıyla bu sorunlar çözülebilir. Bizde zaten bu hareketle ve düşünceyle sorunları çözmek üzere siyasetin içinde var olmaya çalışıyoruz.” diye konuştu.  

“BALIKESİR’İN KÜLTÜRÜNE VE SORUNLARINA HAKİMİM”  

Balıkesir’in sorunlarına hakim olduğunu kaydeden Dr. Taylan Engin, eğitim ve tecrübelerini Balıkesir geneline yansıtmak ve kente değer katmak için milletvekili aday adayı olduğunu belirti.

Engin,  “Balıkesir ve çevreleri de deprem konusunda riskli bölgelerdir. Aile sistem projesini gündeme getirdik. Kentin dikkat edilmesi ve karşılanması gereken ihtiyaçları var. Yapı stoğu olarak eksiğiz. Analitik analizleri yapabilecek insanların görev alması ve araştırmaları gerekiyor. Gençlerin ve kadınların daha iyi temsil edilebileceği, seslerini daha iyi duyurabilecekleri huzurlu ve mutlu bir Balıkesir’in inşa edilebileceğine inandığım için aday adayı oluyorum. Bunu gerçekleştirmek için ulaşılabilir, herkesin rahatlıkla her zaman erişebileceği bir milletvekili olma çabasıyla süreci yol çıktı ve bu süreci de başarıyla tamamlayacağımızı düşünüyorum.”

TAYLAN ENGİN KİMDİR?

1977 Balıkesir doğumlu olan Taylan Engin ilk orta ve lise eğitimini Balıkesir’de tamamladı. Balıkesir lisesi mezunu olan Engin, eğitim hayatına Yıldız Teknik Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Bölümünde devam etti. Yüksek lisansını inşaat mühendisliği-ulaştırma bölümünde tamamladıktan sonra doktora eğitimini Marmara Üniversitesi yöneylem araştırması bölümünde yaptı. İş hayatına özel sektörde başlayan Engin, devamında 14 sene Yıldız Teknik Üniversitesi’nde öğretim görevlisi olarak çalıştı ve Avrupa Birliği projeleri koordinatörlüğünde birçok projenin yürütücüsü ve yöneticisi olmuştur. Aynı dönemde İspanya’nın Barcelona kentinde trafik mühendisliği ve trafik simülasyonu eğitimi alan Engin bu konudaki ihtisasını yurtdışına taşıdı. Profesyonel iş hayatına üç sene Balıkesir Genel Sekreter Yardımcısı olarak devam eden Engin, 2018 yılında Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi’ne geçerek öğretim üyesi olarak devam etti. Akıllı ulaşım sistemleri ve ulaştırma mühendisliği alanında doktora ve yüksek lisans dersleri verirken bir yandan da İstanbul Büyükşehir Belediyesi için seçim kampanyası danışmanlığı, 2019 seçimleri sonrası İBB Ulaşım Daire Başkanlığı görevi, Bandırma Belediyesi’nde ulaşım projeleri ve danışmanlığı ve Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi ulaşım danışmanı görevlerini üstlendi.

Taylan Engin, profesyonel iş hayatıyla birlikte Cumhuriyet Halk Partisi Üsküdar İlçe Başkanlığı, İstanbul İl Başkanlığı ve sonrasında Balıkesir İl Başkanlığı koordinatörlüğünde çalışmalara katılmanın yanı sıra CHP Balıkesir il bilim kurulu üyeliği yaptı. Engin, evli ve iki kız çocuğu babasıdır.