Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Balıkçılar uyardı: Kahverengi denizanasına dikkat!

Bandırma sahiline vuran şeffaf

Bandırma sahiline vuran şeffaf denizanası sürüleri vatandaşları tedirgin etti. Çevredeki balıkçılar, asıl tehlike olan zehirli Pusula Denizanası’na dikkat edilmesi konusunda vatandaşları uyardı.

Bandırma’da L iskele yakınlarında sürüler halinde görülen ve kirli bir görüntü oluşturan şeffaf denizanaları vatandaşların dikkatini çekti. Bandırma L iskele çevresinde bulunan balıkçılar bu denizanalarının zararsız olduğunu ve iklim değişiklikleri sebebiyle burada bulunduklarını söyledi. Balıkçılara göre; hava sıcaklıklarının artmasıyla denizin yüzeyine ve kıyılara çıkan denizanaları bir filtre görevi görerek denizin içindeki bakterilerden besleniyor. Çevredeki balıkçılar, kanalizasyon atıklarının denizanası popülâsyonunun artmasında etken olduğunu belirtti.

“ŞEFFAF DENİZANALARININ BİR ZARARI YOK”

Balık halinin arkasında bulunan kanalizasyondan denize bırakılan atıkların bu denizanalarının çoğalmasında önemli bir rol oynadığına değinen balıkçılar, “Bu denizanalarının bir zararı yok. Denizlerin ısınmasıyla beslenmek için su yüzeyine çıkıyorlar ve sudaki mikroorganizmalar ile beslenerek bir filtre görevi görüyorlar. Özellikle hamsi ve sardalye bu şeffaf denizanalarının parçalarıyla beslenir. Kanalizasyon atıkları buradan atıldığı için L iskele tarafında yoğunlaşıyorlar.”dedi. Asıl problemin deniz kirliliği olduğunu söyleyen balıkçılar, kanalizasyon ve çevre fabrikalardan atılan atıkların Marmara Denizi’ni ve insanları tehdit ettiğine dikkat çekti.

“PUSULA DENİZANALARI OLDUKÇA ZEHİRLİ VE TEHLİKELİ”

Çoğalan denizanaları, balıkçı ağlarına dolanması sebebiyle balıkçıların işine engel olurken deniz yüzeyinde kirli bir görüntü oluşmasına sebep oluyor. Vatandaşların özellikle kahverengi Pusula Denizanası’ndan uzak durmaları gerektiği konusunda uyaran balıkçılar, “Pusula denizanası türü baharın başından yaz sonuna kadar görülebiliyor. Bu denizanasının tepe kenarından aşağıya doğru sarı, kahverengi tonlarında kolları bulunuyor. Pusula denizanaları oldukça zehirli ve tehlikeli… Teması halinde deride kızarma, acı hissi, yanma ve kaşıntı gibi belirtiler olabilir.”diye konuştu.

Haber: Nur Uysun