Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Pazardaki fiyatlarda yüzde 50 düşüş  

Hasat döneminin başlaması ve

Hasat döneminin başlaması ve piyasaya yerli ürünlerin gelmesinin ardından pazardaki sebze ve meyve fiyatlarında düşüş başladı.  

Bandırma Balıkçılar, Manavlar ve Pazarcılar Odası Başkanı Erkan Alpsu, yerli ürünlerin tezgahlarda yerini almasının ardından fiyatlarda ciddi düşüş yaşandığını söyledi. Pazardaki ürünlerin 2 ay öncesine göre yüzde 50 ucuzladığını kaydeden Alpsu, fiyatların hem vatandaşı hem de esnafı sevindirdiğini belirtti.  

Yerli ürünlerin çıkmasının ardından pazardaki fiyatların düşüşe geçtiğini aktaran Alpsu, “Yaz mevsiminin gelmesiyle birlikte kendi yerli ürünlerimiz tezgahlarda yerini almaya başladı. Şu an fiyatlar gayet cazip. Domates, biber, salata 10 liranın altına düştü. Fiyatlarda iki ay öncesine göre yüzde 50-60 oranında düşüş var. Bundan sonra fiyatların daha da düşmesini bekliyoruz. Yerli domatesimiz de çıkacak şu an domates Antalya bölgesinden geliyor. Şu an alınabilecek sevide” dedi.  

Patates ve soğan fiyatlarında da ciddi düşüşler olduğunu belirten Alpsu şunları söyledi: “Pazarda taze patatesin kilosu 7,5 ile12,5 lira arasında değişiyor. Soğanın kilosu ise 10-15 lira arasında. Bu ürünlerin fiyatlarının dahada düşmesinin bekliyoruz. Yerli bezelye ve bakla başladı. Fiyatların düşmesine vatandaş kadar esnaf da seviniyor. Ürün ucuz olduğunda esnafımızın yüzü gülüyor, sürümden kazanıyor.”