Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Turhan Çömez kimdir?

İYİ Parti Balıkesir Milletvekili,

İYİ Parti Balıkesir Milletvekili, Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Turhan Çömez kimdir?

Turhan Çömez, 1965 yılında Bandırma’da doğdu. 1983 yılında Bandırma İmam Hatip Lisesi’nden mezun olan Çömez, 1989 yılında İstanbul Tıp Fakültesi’ni bitirdi. Pratisyen Hekimlik görevini Erzurum ve Bandırma’da yaptı. İstanbul Vakıf Gureba Hastanesi’nde Genel Cerrahi Uzmanı olmasının ardından aynı hastanede uzman hekim ve başhekim yardımcısı olarak görev yaptı. Askerliğini ise Elazığ Askeri Hastanesi’nde tamamladı.
AK Parti’nin kuruluşunda Genel Başkan Recep Tayyip Erdoğan’ın danışmanı ve özel kalem müdürü görevlerini üstlendi. 3 Kasım 2002 seçimlerinde AK Parti Balıkesir Milletvekili olarak seçildi. TBMM’de Sağlık, Aile Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu üyeliği görevini yapan Çömez, yurt içi ve yurt dışı siyasi deneyimlerini bir kitap halinde yayınladı. Savaş ve deprem bölgelerinde katıldığı yardım faaliyetleri sebebiyle TBMM Başkanlığı tarafından Nobel Barış Ödülü’ne aday gösterildi. 5 yıllık milletvekilliği döneminde AK Parti ile yaşadığı fikir ayrılıkları nedeniyle 22 Temmuz 2007 genel seçimlerinde aday olmadı.
Dil öğrenmek amacıyla 2008 yılında İngiltere’ye giden Turhan Çömez, açılan Ergenekon Davası’nda ömür boyu ağır hapis ve ek olarak 15 yıl ağır hapis istemi ile yargılandı.

Bu süre içinde 12 yıl boyunca İngiltere’de yaşayan Çömez, hekimlik diploması aldı. Basildon Üniversite Hastanesi’nde Genel Cerrahi Uzmanı olarak görev yaptı. Londra’nın ilk özel Türk Sağlık Merkezi’ni kurarak İngiltere’de “En Başarılı 40 Yabancı” listesinde yer aldı. Ergenekon Davasından beraat etmesinin ardından Türkiye’ye geri gönen Turhan Çömez, 12 Ekim 2022’de İYİ Parti’ye katılarak İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in Başdanışmanı olarak görev yaptı. 14 Mayıs 2023 tarihinde yapılan seçimde 28. Dönem Balıkesir 1. sıra adayı olarak milletvekili seçildi. 2024 Yerel Seçimleri öncesi İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener tarafından İYİ Parti’nin Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olarak açıklandı.

HABER MERKEZİ