Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Ziraat fakültesi nereye kurulacak?

Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi

Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Süleyman Özdemir, yeni açılan iletişim ve ziraat fakülteleriyle ilgili açıklama yaptı.

Ziraat fakültesinin bölge açısından önemine işaret eden Özdemir, “İki programımız yeni kurulan iletişim fakültesine aktaracağız. Yeni gelen öğrenciler bir nevi iletişim fakültesinin öğrencisi olacak. Ziraat Fakültesi ile ilgili iyi bir dosya hazırladık. Normalde ziraat fakültesi açılmıyor. 8 yıldır ben buradayım ama bir tane ziraat fakültesinin Mardin’e açıldığını gördüm. Biz ziraat fakültesi üstünde çok durduk. Balıkesir ve Bandırma’nın tarımsal üretimini, hayvancılığını, sahip olduğumuz değerleri anlattık. Ticaret odamız ve borsamız ile de görüştük onlar da öğrencilerimize istihdam sağlama söz verdiler. Ticaret odası ve borsamız ile görüşmemizin ardından YÖK’e öğrencilere burs sözü, staj ve istihdam sözü verdik.” dedi.

İletişim fakültesi çatısı altında öğrencilere geniş bir çalışma alanı oluşturulacağını kaydeden Özdemir, “Öğrencilerimiz gelene kadar medya merkezimizi hazırlayacağız. Bu alanda stüdyolar, kurgu odaları gibi mesleğin ihtiyaç duyduğu her şey olacak.” diye konuştu.  

Ziraat fakültesinin kapanmaması ve hızlı bir şekilde eğitime başlaması için binaya ihtiyaç olduğunu aktaran Özdemir, “Ziraat fakültemizin eskisi gibi atıl kalmaması için iş birliği yapmamız lazım. Hoca almamız ve uygun bölümler açmamız gerekiyor. Ziraat uygulamaya yönelik bir fakülte Laboratuvarlar ve fiziki alana ihtiyacımız var.   Ziraat fakültesinin rektörlük olarak Bandırma’da kurulmasını ve merkezi kampüste yer almasını doğru buluyoruz. Burada öğrencilerin imkanları daha fazla olacak ayrıca TAGEM hemen yanımızda ve ülkemize örnek olacak iş birlikleri yapılabilir. Bu iş birliklerini geliştirmemiz ve bina sorununu çözmemiz lazım. Bu sorunu kendi imkanlarımızla da çözebiliriz ama bu zaman alır. Daha önce planlanan yatırımlar var. Fakülte binasına sıra gelmesi 5-6 yılı bulur, Yeni ziraat fakültesi açmıyorlar ve bizim şehrimizle iş birliği yapıp fakülte binasını üniversiteye kazandırmamız lazım. Binayı yapamama gibi bir durum olursa Gönen’e de taşıyabiliriz, bizim orada da yerimiz var. Gönen’de yeni yapılan binada hem ziraat fakültesi hem de Ömer Seyfettin Uygulamalı Bilimler Fakültesine bağlı Gastronomi gibi bölümler olabiliriz. Susurluk’ta yerimiz var ama orada da bina sorunumuz mevcut. 2 yıl içinde fiziki koşulları çözmemiz gerekiyor.” dedi.

DEVLET ÜNİVERSİTELERİ ARASINDA 28’NCİ 

Üniversitede toplam öğrenci sayısının 23 bin 500’e ulaşacağını belirten Rektör Özdemir şunları söyledi: “Bu yıl 23 bin 500 civarı öğrenci sayısına ulaşacağız. Bu yıl 5 bin 500 öğrenci alacağız.  Personel sayısında 1000 geçtik. Kapalı alanımızda 140 bin metrekareye ulaştı ilk yıllarımızda 45 bindi. 12 fakülteye ulaştık. TÜMA ( Türkiye Üniversite Memnuniyet Araştırması) biz burada 2023 yılı yapılan araştırmaya göre devlet üniversiteleri arasından 28’inci tüm üniversiteler arasında 47’inci sıradayız. Akademik destek ve ilgi sıralamasında ise 7’nciyiz bu da hocalarımızın desteğini ve çabasını gösteriyor. Öğrencilerimiz kurulduğumuz günden beri yapılan araştırmada bizden memnun, hoca sayımız artıkça yayın sayımız da artıyor. Tıp Fakültesine 15 yeni hocamız gelecek. Önümüzdeki yıl tıp fakültesinin tüm öğrencileri burada olacak. Tıp fakültemizin gelişmesini önemsiyoruz.  Yakında ilana çıkacağız. Tıp fakültesinin laboratuvarları ve sınıflarını bitirmek üzereyiz 2 ay içinde tamamlamayı planlıyoruz. Öğrencilerimiz ilk 4 yılı Çapa’da okumuş olacaklar 5-6’yı burada okuyacaklar. Üniversite olarak bu yıl 167 programa ulaştık. 8 yıl önce 25 programla başlamıştık.”

Haber: Tufan Dalgıç