Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Tosun iddialara yanıt verdi: “Bir metrekare tarım arazisi satmadım”

Başkan Tosun, Bandırma Belediyesi

Başkan Tosun, Bandırma Belediyesi tarafından hiçbir tarım arazisinin satılmadığına dikkat çekerek “Geçmişte binlerce dönüm arazi satıldı ama ben hiçbir şekilde satmadım. Satan değil, alan belediye olduk.” dedi.

Bandırma Belediye Başkanı Av. Tolga Tosun, Grand Asya Otel’de basın toplantısı düzenledi. Başkan Tosun, düzenlediği basın toplantısında tarım arazilerini sattığına dair iddialara cevap verdi. Başkan Tosun, “Biz satan belediye değil, alan belediye olduk. 3 dönemdir bu belediyenin içinde çalışıyorum. Bir metrekare tarım arazisi satmadım. Satmakta istemedim. İsteyen olursa da muhtarına sordum. Bazen muhtarlar araziler için bizim köylümüz bunu almak istiyor diyor. Köylüye de muhtara da soruyorum. Muhtar satın derse satıyoruz. Geçmişte binlerce dönüm arazi satıldı ama ben hiçbir şekilde satmadım.” dedi.

“ÇOK KIYMETLİ ARAZİLER SATILDI”

İmarlı parseller üreterek istihdam ve kazanç elde edildiğini söyleyen Tosun, parsel satışlarının sosyal marketin açılmasının başlangıcı olduğunu kaydetti. Tosun konu hakkında şunları söyledi;

“İmarlı parseller ürettik. Sanayide yapmış olduğumuz gibi kadastro geçerken yolların çarpık olmasından kaynaklı olarak sanayi parselleri ürettik sattık. Hem istihdama, ekonomiye hem de sanayi esnafına kazandırdık. Sanayiciler zaten sıkıntıda. Yer bulamıyor, arsa satamıyor. İmarlı arazi verdik. Onu da hizmete döndürdük. Edincik’te konak aldık. Restorasyon çalışmaları devam ederse konak kazandırılacak. Kamulaştırmalarını yaptık. Bandırma Belediyesini, ‘Satan değil, alan belediye’ konumuna getirdik.
Çok kıymetli araziler satıldı ama biz satmadık. Kaymakamlığın özel izni ve meclis kararıyla derneklere tahsis ettik. Derneklerden para değil, ürün aldık. Bu da sosyal marketin başlangıcı oldu. Bandırma’ya kendine ait nohut, fasülye ve patentli ununu kazandırdık. Onu da ihtiyaç sahiplerine dağıttık. Her sene de tonlarca geliyor onlarda dağıtılmaya devam edecek. Diğer türlü o araziler birilerine veriliyordu. Dışarıdan biri gelip alıyordu ve kirayı da ödemiyordu. Sonraki sene eşinin, oğlunun üstüne alıyordu ve kirada ödemiyordu. 600 bin dönüm araziyi geçmişte bir lira para vermeden yıllarca tutmuşlar ve icar vermemişler. Biz sosyal proje olarak kullanıyoruz. Muhtar da araziyi kendi köylüsüne veriyor. Büyükşehir yasasıyla gelen arazileri biz tekrardan köylülere verdik.”

Haber: Selin Girgin