Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Pertevniyal’in kaderi değişecek mi? 

Cumhuriyet döneminde inşa edilen

Cumhuriyet döneminde inşa edilen ilk sağlık kuruluşlarından biri olan Pertevniyal Bandırma Hastanesi, 2010 yılından beri kaderine terk edildi. Yakın zamanda bina için herhangi bir çalışmanın yapılmayacağını aktaran Güney Marmara Doğal ve Kültürel Çevreyi Koruma Derneği (GÜMÇED) Bandırma Şube Başkanı Gültekin Mutlu, yetkililerin tarihi hastane için harekete geçmediğini söyledi.

1932 yılından 2010’a kadar hizmet veren tarihi hastane kaderine terk edildi. Geçtiğimiz yıllarda Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi(BANÜ)’ne devredilerek, tarihi yapıyı kent müzesi olarak kullanılacağı açıklanmıştı. Hastane için herhangi bir çalışma yapılmadığına dikkat çeken GÜMÇED Bandırma Şube Başkanı Gültekin Mutlu, “1932’den 2010’a kadar hizmet veren Pertevniyal Hastanesi, yeni hastane binasının yapılmasıyla boşaltılarak çürümeye bırakıldı.2019’da Onyedi Eylül Üniversitesine tahsis edilen binanın kent müzesine dönüştürüleceğine dair çalışmaların başlayacağı söylenmişti. Buna karşın hiçbir çalışma yapılmadı. 2022 yılında Üniversite tarafından başlatılan yenileme çalışmasının bitirildiği ve binanın kaderine terk edildiği açıklandı.” diye konuştu.

“KURUMLARIN KENT KÜLTÜRÜNE SAHİP ÇIKMA ZORUNLULUĞU VAR”

Bandırma’ya karşı sorumlulukları olan kurum ve yetkililerin hastane için bir çalışma yapmadığını kaydeden Başkan Gültekin Mutlu, “Büyükşehir Belediyesi ile Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi olmak üzere; Bandırma’nın ekonomik büyümesi ve gelişmesiyle ilgili faaliyetler sürdüren, bu kente karşı sorumlulukları bulunan BANSİAD, Bandırma Ticaret Odası, Bandırma Ticaret Borsası ve MÜSİAD gibi ilgili kurumlardan ve yetkili kişilerinden çalışma görmediğimizin de altını çizmek istiyorum. Kent kültürüne sahip insanların yapacağı şey kendilerine kentlilik bilinci kazandıran bu tarihi varlıklara sahip çıkmak ve onları korumak olmalıdır. Yetkili kurum ve başkanlarında buna uygun davranma zorunluluğu var. Aksi halde kurumlarının başındaki “Bandırma” sözcüğünün bir değeri olmaz.” dedi.

“BANDIRMA BELEDİYESİ ETKİN ROL ÜSTLENMELİ”

Bandırma Belediyesi’nin Pertevniyal Hastanesi için etkin bir rol üstlenmesi gerektiğini vurgulayan Başkan Güler, “Bu kentte görev yapan yetkili bütün kamu görevlilerin aynı duyarlılık içinde olmalılar. Hiçbiri bana ne Pertevniyal Hastanesinden dememeli, diyemez de. Bu ve benzer konularda Bandırma Belediyesine de önemli görevler düşüyor. Bandırma Belediyesi konuyla ilgili etkin bir rol üstlenmeli, kurumlar arası iş birliğini sağlamalı ve binanın tahsisini üniversiteden alarak, hastaneyi yeniden yaşanılır bir yer haline getirmelidir. Hastanenin kendiliğinden yıkılmasını beklemeden, sahip çıkılmalı.” diye konuştu.

Haber: Selin Girgin