Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Bandırmalılar Mirza’dan ne bekliyor, O ne yapacak?

Bandırma Belediye Başkanı Dursun

Bandırma Belediye Başkanı Dursun Mirza’yı geçtiğimiz günlerde ziyaret ederek Bandırma’da yapılacak çalışmalar üzerine sohbet etme şansımız oldu.

Bilindiği gibi Bandırma Belediyesi’nin son günlerde borçları kamuoyu gündemine sürekli geliyor. Bu konularda Dursun Mirza, tüm alacakları çıkarmış. Son olarak yaptığı çalışma kapsamında acil ödemeleri gereken miktarın yaklaşık 200 milyon lira olduğunu söyledi. Bunun yanı sıra kamulaştırmalardan çıkacak olan miktarlar da var. Bandırma’da borç polemiği biter mi, bitmez mi bilinmez ama Ahmet Akın’ın Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı seçilmesinin ardından Bandırma’da da yatırım konusunda beklentiler yükseldi. Dursun Başkan önümüzdeki günlerde emekli olan işçilerin tazminatlarıyla ilgili de çalışma yapacağını ve önceliğinin bu tazminatların ödenmesi olduğunu aktardı. 13 işçinin tazminatlar konusunda mahkemeye gittiğini biliyoruz. Alacakları miktarlar değişmekle birlikte kişi başı 700-800 bin lira civarı. 25-30 yılını belediyeye veren bu insanların tazminatlarıyla Bandırma’da bir ev dahi alamayacak olması ne acı. Bir de yukarıda bahsettiğimiz işçiler kadrolu olanlar. Diğer işçilerin tazminatları inanın çok daha düşük.

DURSUN MİRZA PROJELERİNE NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

Seçim döneminde Dursun Mirza’nın Cin Çukuru ve Livatya projeleri kamuoyunda çok konuşuldu ve bu projeler için ne zaman kazma vurulacağı da merak konusu. Dursun Mirza ilk olarak borç ödemeleri ve öncelikli yapılması gereken çalışmaların ardından projelerine başlayacak. Muhtemelen 1 yılın sonunda Başkan Mirza’nın projeleriyle ilgili gelişmeleri hep birlikte göreceğiz.

BANDIRMALININ DERDİ YILLARDIR HEP YOLLAR…

Bandırma’nın yıllardır yaşadığı en büyük sorun aslında yolların gelişi güzel kazılması ve çukurların uzun süre kapatılmaması. Başkan Mirza bu konuda çalışma başlattıklarını ve UKOME toplantısı yapıldığını aktardı. Şu an 4 ekip parke tamirat çalışmaları yapıyor ayrıca gerektiğinde iki ekip olarak çalışan asfalt tamirat ekibi de oluşturulmuş. Bandırma’da BASKİ, Türk Telekom, Süper Online, AKSA gibi 7-8 kurumun kazı yaptığını düşünürsek bu çalışmaların planlı yapılması ve kazılan alanların hızlı bir şekilde onarılması Bandırmalıların aslında yaşam kalitesini artıracak.

BELEDİYEDEN İNSANLAR İŞ İSTİYOR

Belediyeler yalnızca hizmet yapan değil aynı zamanda istihdam sağlayan kurumlar olarak görülüyor. Dolayısıyla başkandan iş isteyen insan sayısı her geçen gün artıyor. Dursun Başkan’dan bugüne kadar iş talebinde bulunanların sayısı 600’e ulaşmış. Hayır demek zor, işe almak zor… Konuya farklı açıdan baktığımızda işe alıp almama konusu aslında belediye başkanlarını yıpratan ve yoran konuların başında geliyor. Genel olarak Bandırmalıların beklentilerini düşündüğümüzde birkaç önemli konu karşımıza çıkıyor. En önemlisi belediyenin iş sağlaması… Kent için beklentileri sıraladığımızda; yolların derli toplu ve temiz olması, sosyal ve kültürel etkinlikler, yeşil ve sosyal donatı alanları oluşturulmasını söyleyebiliriz.