Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Kuru:”Atatürk,23 Nisanı,tüm dünya çocuklarına armağan eden tek lider”

23 Nisan Ulusal Egemenlik

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla kutlama mesajı yayınlayan Bandırma Türk Ocağı Başkanı Hakan Kuru, Atatürk’ün bayramı tüm dünya çocuklarına armağan eden tek lider olduğunu vurgulayarak anılarını anlattı.

Bandırma Türk Ocağı Başkanı Hakan Kuru, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla bir kutlama mesajı yayınladı. Türklerin, bayramı tüm dünya çocuklarına adayacak kadar asil ve uygar bir millet olduğunu söyleyen Kuru, “Bu yıl 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramımızın 104’üncü yılını kutluyoruz. Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açıldığı 23 Nisan 1920, Türk milletinin Cumhuriyete giden yolda attığı en büyük adımdır. Cumhuriyetimizin bânisi Halaskâr Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının gerçekleştirmiş oldukları bu mücadele, kelimelerle tarif edilemeyecek kadar büyük bir başarıdır ve bu başarı Türklerin, Türkistan coğrafyasından başlayan ve günümüze kadar gelen şanlı tarihinin çok önemli bir yerinde bir uygarlık güneşi gibi parlamaya devam etmektedir. 1400 yıl sonra Türk adıyla kurulan ilk devlet, 23 Nisan 1920 günü kendini dünyaya duyurdu. Gazi Mustafa Kemal Atatürk, bugünü tüm dünya çocuklarına armağan ederek, dünyada çocuklara bayram hediye eden ilk ve tek lider oldu. İşte görüyorsunuz ki Türkler bir bayramı tüm dünya çocuklarına adayacak kadar da asil ve uygar bir millettir.” dedi.

“KÜÇÜK YAŞTA DALLARDAN YAPTIĞI EV, MEDENİYETİN İNŞAASINI TEMSİL ETMEKTEDİR”

Atatürk’ün anılarını anlatan Başkan Kuru, “Bugün 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı olması hasebiyle, Atatürk’ün çocukluğuna dair pek bilinmeyen birkaç hatırayı sizlerle paylaşmak isteriz. Küçük Mustafa, babasını erken yaşta kaybedip yetim bir çocukluk hayatı geçirmiştir. Annesiyle birlikte dayısının çiftliğinde kaldığı bir dönem vardır ki dallardan ev yapıp arkadaşları ve kız kardeşiyle orada oyunlar oynadığı bir dönemdir. Mustafa, evi kendisi yapmakla birlikte, içeride kız kardeşine karpuz ikram edip ona yedirdiği ve bir ev sahibi edasıyla orada oynadığı bilinir. Hatta bir keresinde bir arkadaşı o dallardan yaptığı evin içinde bir ateş yakmış, ev yanmaya başlamış, Mustafa kız kardeşi ve diğer arkadaşlarını oldukça soğukkanlı bir biçimde oradan kurtarmıştır. İşte Mustafa’nın küçük yaşta dallardan yaptığı o ev, bir medeniyetin inşasını temsil etmektedir. Çıkan yangında arkadaşlarını kurtarması ise liderliğini simgelemektedir. Dallardan inşa ettiği o ev bugün Türkiye Cumhuriyeti’dir ve kurucusu da Gazi Mustafa Kemal Atatürk’tür. Osmanlı ülkesi, aynı o dallardan yapılan evin yandığı gibi bir yangın yeri olduğunda Mustafa Kemal Paşa sorumluluk almaktan ve ölümle karşı karşıya gelmekten çekinmemiştir.” diye konuştu.
 
“TÜRK MİLLETİ İÇİN ÖLÜMSÜZ BİR LİDER HALİNE GELMİŞTİR”

Mustafa Kemal Atatürk’ün ölümsüz bir lider olduğunu vurgulayan Başkan Kuru, “Zorlu bir çocukluk dönemi geçiren Mustafa Kemal, babası ölmüş yetim bir çocuktur. 6 kardeşinden yalnızca Makbule ve kendisi yaşamış, diğerleri küçük yaşlarda vefat etmişlerdir. Annesi Zübeyde Hanım’ın bu kaybettiği evlat acıları göz önüne alındığında oğlu Mustafa’nın üzerine titrediği ve onu da kaybetme korkusu yaşadığı âşikardır. Bu yüzden Mustafa, annesi için ölümsüz olma hissini çocukluğundan beri öylesine içselleştirmiş olmalıdır ki bu his vatan aşkıyla yoğrulup bir milleti, bir memleketi kurtarma ve yeniden inşa etme ruhuyla bütünleşmiş ve Mustafa Kemal Atatürk yalnızca annesi için değil bütün Türk milleti için ölümsüz bir lider haline gelmiştir.” dedi.
 
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın 104’üncü yılını kutlayan Bandırma Türk Ocağı Başkanı Hakan Kuru şöyle söyledi;

“Sizlere bu değerli ve önemli günde Mustafa Kemal Atatürk’ün şu sözlerini hatırlatmak isteriz. ‘Küçük hanımlar, küçük beyler. Sizler hepiniz geleceğin bir gülü, yıldızı, bir bahtının aydınlığısınız. Memleketi asıl aydınlığa boğacak olan sizlersiniz. Kendinizin ne kadar önemli, kıymetli olduğunu düşünerek ona göre çalışınız.’ Çocuklarımıza aydınlık ve müreffeh yarınlar bırakmak için elimizden geleni yapmak zorundayız. Atatürk’ün arzu ettiği gibi;kendisini, milletini tanıyan, dünyaya ve diğer kültürlere hâkim, dil bilen ve operaya giden bir millet olmak zaruretindeyiz. Bandırma Türk Ocakları olarak; Atatürk’ün açtığı yolda, onun gösterdiği hedefe doğru, durmadan yürüyeceğimize dair hiç kimsenin şüphesi olmamalıdır. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramımız’ın ve TBMM’nin açışının 104’üncü yılı kutlu olsun.”HABER MERKEZİ