Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Düğün sezonunda yemek fiyatlarına yüzde yüz zam

Düğün sezonunda, yemek fiyatları

Düğün sezonunda, yemek fiyatları geçen seneye oranla yüzde yüz artış yaşadı. Düğün yapmak isteyen çiftlerin cebini bu kez yemek fiyatları yaktı. Müşterilerin seçtikleri yemek ve ara sıcaklara göre fiyatların değiştiğini aktaran Aşçı Hasan Erdoğan, bu sene düğün sezonunda seçilen ürünlerin azaldığına dikkat çekti.

Mayıs ayından itibaren başlayan düğün sezonunda evlenecek çiftler gelen zamlardan dolayı zorluk çekmeye devam ediyor. Düğünlerde ve kınalarda dağıtılan yemek fiyatlarına gelen yüzde yüz zamdan sonra vatandaşlar menü seçimlerini azalttı. Menülerde seçilen ürünlere göre fiyatlarda değişiklik olduğunu kaydeden Aşçı Hasan Erdoğan, “Her sene düğün sezonunda rağbet görüyoruz. Gelen zamlar hem işletmeleri hem de vatandaşları etkiledi. Soğuk meze tabağı, başlangıç tabağı gibi müşterilerin seçtiği birçok tabak çeşidimiz var. Eskiden bir tabakta 3 çeşit peynir tercih edilirken artık 1 çeşit peynir seçiliyor.” diye konuştu.

“KIRMIZI VE BEYAZ ET SEÇİMİNE GÖRE DE FİYAT DEĞİŞİYOR”

Kırmızı et ve beyaz et seçimlerine göre de fiyatlarda değişiklik olduğunu söyleyen Aşçı Erdoğan, “Et fiyatlarına gelen zamlar işletme olarak bizleri de etkiliyor. Müşterilerin seçimleri beyaz etten yana olmaya başladı. 1 porsiyon bonfile bile dışarı da 500-600 lira oldu. Dışarı da bir çorba içmek ya da düğün için çorba dağıtmak bile insanların cebini yakar hale geldi. Düğün yapacak vatandaş bin kişilik yemek dağıtmaya kalksa 100 milyar para eder. Hem esnaflar hem de vatandaşlar çok zor durumda. Bu duruma bir çare bulunmalı.” dedi.

“AŞÇILIK MESLEĞİNE ESKİSİ GİBİ DEĞER VERİLMİYOR”

Aşçılık mesleğine eskisi gibi değer verilmediğini belirten Aşçı Hasan Erdoğan, “Aşçılık mesleğinin değeri gün geçtikçe azalıyor. Yeni bir işletme açan kişi mekânı tutmak için 100 milyar para verirken bizi ucuz çalıştırmak istiyorlar. Aşçıya talep çok ama verilen ücretler yapılan işin karşılığı bile olmuyor. Gittiğim yerde ilk önce mutfağına ve servisine bakıyorum eğer bunlar düzgün değilse bizim mesleğin bir değeri olmuyor. Her mutfağa giren aşçı olmuyor, sayısı çok ama aşçılığı bilen yok.” diye konuştu.

Haber: Selin Girgin