Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Bandırmalı esnaf, 800 çeşit kokudan parfüm üretiyor

Bandırma’da esnaflık yapan Giray

Bandırma’da esnaflık yapan Giray Dur,  800 çeşit koku ile özel parfüm, kolonya gibi ürünler hazırlıyor. Giray Dur,  markalaşan parfümler gündemde yerini korusa da açık parfümlerin de çok tercih edildiğini söyledi.
Benzersiz kokuları seven ve bütçelerini korumak isteyen tüketiciler açık parfümleri tercih ederken, kimisi de marka parfümleri tercih ediyor. Koku sektörü bu rekabetin etkisi altında sürekli olarak evrilerek tüketicilere daha fazla seçenek sunmaya devam ediyor. Bandırma’da açık parfüm satışlarının yoğun olduğunu belirten  Esnaf Giray Dur, “Bandırma’da açık parfüm üreten 3-4 esnaf kaldık. İmalatçılar gün geçtikçe azalıyor. İnsanlar markalaşan parfümleri seçse de bizler de tercih edilmeye devam ediyoruz. Gelen zamlar esnaf olarak hepimizi etkilemeye devam ediyor. Yurt dışından gelen ürünlerimizin ve şişe maliyetlerinin fiyatları arttı. Markalaşma pastadan payı azaltsa da genç nüfusun fazla olması ve Bandırma’da doldurma parfümlerin tercih edilmesi bizim için avantaj. Bandırma’da en fazla ‘Niş’ kokuları tercih ediliyor. Eski bir esnaf olduğumuz için yaş gruplarına göre her kokunun bir müşterisi var. Gelen müşterilerimiz şişesini de bazen getiriyor. 800’e yakın koku çeşidimiz var. Seçtiği kokuyu ve almak istediği fiyatı söylüyor ben de hazırlıyorum.” dedi.

“YEREL ÜRETİCİLER DESTEKLENSİN”
Atılan parfüm şişelerinin tekrar kullanılmasını sağladıklarını da belirten Esnaf Giray Dur, “Bugün şişe deyip geçmeyelim. Genelde parfüm şişeleri kullanıldıktan sonra atılıyor. Bizim gibi firmalar çok olmasa da biz bu şişeleri müşteriler getirdiklerinde tekrar kullanmalarını sağlayarak yönetime katabiliyoruz. Üreticiler için Çin’den getirilen şişeler büyük bir maliyete sahip. Bir boş şişenin maliyeti bile 40 lira 50 lira. Ambalajlı bir ürün olduğu için normalde 75 liraya sattığımız bir ürün kutuya girdiği zaman 125 liraya kadar yükseliyor. Adet olarak üretildiği ve yüksek depolaması olduğu için üretici de zor durumda oluyor, tüketici de. Biz tercih edilen esnafız. Araba, oda, ev kokuları, bambular, kolonya grupları gibi istedikleri ürünü, istedikleri fiyata göre hazırlıyoruz. Bandırmalılara bu konuda teşekkür ediyorum. Bizim gibi yerel üreticileri desteklemeye devam etsinler.” diye konuştu.
Haber: Selin Girgin