Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Bandırmalı emekliler talepleri için imza topladı

Tüm Emeklilerin Sendikası Bandırma

Tüm Emeklilerin Sendikası Bandırma Temsilciliği, emekli maaşları, sağlık ve ikramiyeler gibi konular ile ilgili taleplerini içeren dilekçe için imza topladı.

Tüm Emeklilerin Sendikası Bandırma Temsilciliği, emekli maaşları ile ilgili Cumhuriyet Meydanı’nda basın açıklaması yaparak emeklilerin taleplerini içeren dilekçeyi imzalamaları için vatandaşlara seslendi. Açıklamayı yapan Tüm Emeklilerin Sendikası Bandırma Baş Temsilcisi Muharrem Malçok, “Emeklilerin yaşam koşulları her geçen gün daha da kötüleşmektedir. Öyle ki; Emekliler artık açlıkla mücadele etmektedir. Temel tüketim ürünleri başta olmak üzere, zorunlu tüketim hizmetleri çok pahalı ve fiyat artışlarına yetişmek imkansız bir hal almıştır. Emeklilerin dayanma gücü kalmamıştır. Bu durum böyle devam edemez ve etmemelidir. Biz emekliler olarak insanca yaşamak istiyoruz. Bunun için acil olarak taleplerimiz doğrultusunda yasal düzenleme yapılması için halkın iradesini Türkiye Büyük Millet Meclisi’ni (TBMM) tedbir almaya ve gereğini yapmaya çağırıyoruz.” diye konuştu.

EMEKLİLER TALEPLERİ İÇİN SESLENDİ

Emeklilerin taleplerini aktaran Malçok, “2008 yılında yürürlüğe konulan yeni emeklilik yasası iptal edilmelidir. Yerine emekli örgütlerinin görüşü alınarak yeni bir emeklilik yasası hazırlanmalıdır. Bu kapsamda kazanca bağlı maaş güncelleme katsayısı yeniden düzenlenmelidir. Maaş bağlanma oranı yenilenmeli ve üst taban sınırı kaldırılmalıdır. İntibak yasası çıkarılmalıdır. Memurlara verilip emeklilere verilmeyen seyyanen ödeme bütün emeklilere verilmelidir ve en düşük yeni işe girmiş en düşük memur maaşına eşitlenmelidir. Prim günü eğitim ve diğer kriterler gözetilerek emekli maaşları kademelendirilmelidir. Her türlü sağlık hizmeti ücretsiz olmalıdır. Sağlığa erişim kolay olmalıdır. Bayram ikramiyeleri yılda en az 4 kez asgari ücret düzeyine yükseltilmelidir. Emekli sendikaları engellenmemeli ve tanınmalıdır. Bunun için uluslararası sözleşmeler esas alınmalı ve iç hukukta düzenleme yapılmalıdır.” dedi.

Basın açıklamasının ardından emekliler taleplerini içeren dilekçeleri imzaladı. İmza etkinliğinden sonra dilekçelerin TBMM Başkanlığı Genel Merkez’e gönderileceği kaydedildi. HABER MERKEZİ