Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Bandırma’da bölge turizmi için adımlar atılıyor

Kapıdağ Yarımadası’naki turizmin geliştirilmesi

Kapıdağ Yarımadası’naki turizmin geliştirilmesi için oluşturulan “Kapıdağ Turizm Geliştirme Komisyonu” ilk ziyaretini gerçekleştirdi.

Bandırma Ticaret Odası ve Erdek Ticaret Odası ortaklığında oluşturulan “Kapıdağ Turizm Geliştirme Komisyonu” çalışmalarına başladı. Komisyon ilk ziyaretini Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi Denizcilik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Sarı’ya gerçekleştirdi. Erdek Ticaret Odası Başkanı Hüseyin Uz, kurulan komisyonunun ilk hedefinin sezon öncesinde Erdek ile ilgili farkındalığı en üst seviyeye getirerek, turizmde verimli bir sezon geçirmek olduğunu söyledi. Uz, ilerleyen süreçte akademi ve turizm sektörünün aktörleri ile iş birliği içinde bölgenin tanıtımına yönelik gerekli adımların atılması gerektiğinu vurguladı.

“HER TÜRLÜ İŞBİRLİĞİNE HAZIRIZ”

Bölgenin turizm payının artması için her türlü iş birliğine hazır olduklarını belirten Bandırma Ticaret Odası Başkanı Adem Yılmaz, komisyonun yol haritası ile ilgili Prof. Dr. Mustafa Sarı’ya bilgi verdi. Komisyon üyelerine Marmara Denizi ile ilgili son durumu aktaran Prof. Dr. Mustafa Sarı; Marmara Denizinde bulunan körfezler içerisinde en temiz körfezin Erdek Körfezi olduğunu söyledi. Dünyada yaşayan tek pinaların bu bölgede bulunduğunu ve pinaların dünya koruma listesinde olan çok özel bir canlı türü olduğunu aktardı. Denizi temizlemede doğaya muhteşem katkıları olan pinaların korunarak bu alanda çoğalması için çalışılması gerektiğini belirten Sarı, işletmelerin bu konuda azami dikkat göstermesi gerektiğini vurguladı. Prof. Dr. Mustafa Sarı, protokol kapsamında yapılacak etkinliklere destek vereceğini belirtirerek bundan sonra gerçekleştirilecek etkinlikler ile ilgili fikir alışverişinde bulunuldu.HABER MERKEZİ