Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

İstanbul’a et, zamlara son

Bandırma Kasaplar ve Celepler

Bandırma Kasaplar ve Celepler Odası Başkanı Şerafettin Çıkar, mevcut et fiyatları hakkında konuştu. Çıkar, “Fiyatların sabit kalabilmesi için İstanbul’a gelen et miktarının artması gerekiyor.” dedi. 

Son bir yıl içinde et fiyatlarına gelen zamlar hem vatandaşı hem de kasapları etkiledi. Bandırma Kasaplar ve Celepler Odası Başkanı Şerafettin Çıkar, son bir ay içinde fiyatlara her hafta en az 10 ile 20 lira arası zam geldiğini belirtti. Maliyetlerdeki artışların satış fiyatlarına da yansıdığını kaydeden Çıkar, “Kemikli dana karkas güncel olarak 195 liradan kesilmektedir. Bu etlerin kesim maliyetleri de 270-280 lirayı bulmaktadır. Şu anda piyasada sadece etler çok pahalı değil bütün her şey pahalı. Sadece ete değil her şeye zam geliyor, vatandaşın bunu bilmesi lazım. Maliyetler ve yem fiyatları arttığı için üretici de beslediği hayvanın satış fiyatını artırıyor. Bu sebeple kasap reyonlarındaki fiyatlar gittikçe artıyor.”diye konuştu.

“BU SENE ZAMLAR DAHA ERKEN GELDİ” 

Kasapların fiyat değişikliklerinden olumsuz etkilendiğini ifade eden Başkan Çıkar, İstanbul’daki et ihtiyacına da dikkat çekti. Oda olarak ithalat sürecini sıkı takip ettiklerini dile getiren Çıkar, “Normal şartlar altında Ramazan Bayramına yakın zam geliyordu ama bu sene zamlar daha erken geldi. Mevcut durumda et fiyatlarına bir indirim gelmesi oldukça zor. Dışarıdan gelen ithal et bile mevcut fiyatların düşmesine tesir etmedi. İstanbul’a ithal gelen karkas eti de takip ediyoruz fakat İstanbul’a et yetmiyor.” dedi. İstanbul’un et ihtiyacının karşılanması durumunda bölgemizdeki et fiyatlarının sabitlenebileceğini belirten Çıkar şunları söyledi:  “Fiyatların sabit kalabilmesi için İstanbul’a gelen et miktarının çoğalması gerekiyor. Kasaplarımız uygun fiyata hayvan bulmakta zorlanıyor. Her hafta gelen fiyat değişiklikleri kasapları oldukça etkiliyor.” 

“MOBİL ET SATIŞI KASAPLARIMIZI MUHAKKAK Kİ ETKİLEYECEKTİR” 

Bandırma Belediyesi’nin yeni uygulamaya geçirdiği “Mobil Et Satış” uygulaması hakkında da konuşan Çıkar,  “Bandırma Belediye Başkanı Tolga Tosun, bana bu konu hakkında bilgi verdi. Sadece Ramazan ayında hizmet verecek bir uygulama. Bir aylık bir süre için hem vatandaşın cebini rahatlatmak hem de üreticiye faydalı olmak amacıyla düşünüldü. Mevcut fiyatlar ile Bandırma Belediyesi ‘Mobil Et Satış’ şubesindeki fiyatlar arasında çok az bir fark var. Bu durum kasaplarımızı muhakkak ki etkileyecektir ama büyük bir etki olacağını düşünmüyoruz.” dedi.  

Haber: Nur Uysun /Selin Girgin