Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Kulübün lisansını süreli olarak devredeceğiz

Bandırmaspor Onursal Başkanı Onur

Bandırmaspor Onursal Başkanı Onur Göçmez Gazetecilere bir iftar yemeği verdi. Yemek sonrasında yeni çıkan spor yasasıyla ilgili değerlendirmeler yapan Göçmez, şu an ki sistemin sürdürülebilir olmadığını ve böyle devam edilecekse kendisinin olmayacağını dile getirdi.

Yeni spor yasasının farklı bir sistemi getirdiğini söyleyen Göçmez “Artık dernekler yok. Yeni spor yasasına göre spor kulüpleri ve anonim şirketler var. Yasada birde sportif A.Ş.’ler var. Artık kulüpler İçişleri Bakanlığına değil, Gençlik ve Spor Bakanlığına bağlı. Şu anki durum sürdürülebilir değil. Bende bu yüzden ayrıldım. Devamlı borçlanarak bir yere varamayız. Böyle devam edecekse ben artık olmayacağım. Daha sürdürülebilir bir Bandırmaspor için önümüzde iki seçenek var. Birincisi A.Ş. olup kulüp hisselerini satmak, ikincisi ise Kulübün Futbol Lisansını bir Sportif A.Ş. şirketine süreli olarak devretmek. Bu konuda kararı Bandırmaspor Kulübü Genel Kurulu verecektir.” dedi.

GENEL KURUL ONAY VERERİRSE

Yeni yasa çıktığından beri bununla ilgilendiğini ve avukatlarında yasa üzerinde çalıştığını belirten Onur Göçmez “ Biz Bandırmaspor’u şirketleştirip hisselerini birilerine satmayacağız. Genel kurul da onay verirse, Bandırmaspor Futbol Lisansını bir Sportif A.Ş. şirketine süreli olarak devredeceğiz. Sportif A.Ş. Kulübün aktif pasifleriyle birlikte yani borçlarıyla birlikte lisansı devir alacak. Ayrıca Sportif A.Ş.’nin yönetimine Bandırmaspor Yönetim Kurulundan insanlar alınacak ve çoğunluk onlarda olacak. Böylece herhangi bir olumsuzlukta kulüp lehine karar alınarak devredilen lisans geri alınabilecek. Bu devir esnasında veya sonrasında hiçbir şekilde Bandırmaspor’un adı, rengi, arması ve şehri değiştirilemeyecek. Bu sistemde amaç Bandırmaspor’un yaşatılmasıdır.” dedi.

Gelen soruları yanıtlayan Onur Göçmez, play-off şanslarının devam ettiğini, stadın ışıklandırılması konusunda herhangi bir gelişme olmadığını, otopark ücretleri konusunda yeni bir çalışma yaptıklarını söyledi.