Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Kızıl Ejder, dünya çapındaki yarışmada 2 şampiyon çıkardı

Bandırma Kızıl Ejder Spor

Bandırma Kızıl Ejder Spor Kulübü, İstanbul’da düzenlenen 8’nci Uluslararası Kick Boks Dünya Kupası turnuvasında, 2 şampiyon çıkardı.

İstanbul’da düzenlenen 8’nci Uluslararası Kick Boks Dünya Kupası’nda, Bandırma Kızıl Ejder Kulübü’nden 2 sporcu şampiyon oldu. İstanbul TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi’nde 41  ülke ve 4 bin sporcunun katıldığı turnuvada, Bandırma Kızıl Ejder Kulübü’nün Antrenörü Fendiye Sağkol, Kick Light Tatami branşında 6 rakibi ile yarışarak 3’üncü, kulübün üyesi Fahrettin Sağkol ise gençler kategorisinde, 20 rakibi ile yarışarak K1 branşında 3’üncü oldu.

“ŞAMPİYONLARIMIZ MÜSABAKADA BOY GÖSTERDİ”

Yarışmaya Bandırma’dan 5 sporcu ile katıldıklarına dikkat çeken Kulüp sahibi Veli Sağkol, 2 şampiyon ile geri döndükleri için gurur duyduğunu söyledi. İşletme sahibi Sağkol, “Fendiye hocamız ve öğrencimiz Fahrettin Sağkol müsabakada boy gösterdi. Bu süreç içerisinde öğrencilerimiz ve hocalarımız çok emek verdi. Emeklerinin karşılığını aldılar. Şu an hepsi daha hırslı. Hedefimiz seneye 1’incilik ile dönmek. 4 bin sporcu arasından, Dünya Kupası’nda 5’te 2 yapmak büyük bir onur.” diye konuştu.

“MİLLİ TAKIMA ADIM ADIM”

Milli Takım’a girebilmek için öğrencilerinin şans yakaladığını kaydeden İşletme Sahibi Veli Sağkol, sistemde puan kazandıklarını aktardı. Sağkol,“ 3 öğrencim ilk 8’e, Fendiye hoca ve Fahrettin’de ilk 4’e girerek Milli Takım’da şanslarını arttırdı. Adım adım ilerliyoruz. Bu süreç içerisinde emek veren, Hasan Can Karahan, Meriç Yıldız, Mustafa Özen’i de tebrik ediyorum. Çok iyi mücadele verdiler. Kulübümüze üye olmak isteyen herkesi bekliyoruz. Bandırma’da kadınları temsil eden Fendiye hocamız var. Diğer kadın arkadaşlarda onunla birlikte kulübümüzde rahatlıkla çalışabilir. Her yaşta sporun bir güzelliği var.” dedi.

“SENEYE 1’İNCİ OLARAK DÖNECEĞİM”

İlk maçından sonra yarı final maçına kalan ve Alman rakibi ile başa baş yarışan Kulüp hocası Fendiye Sağkol, seneye 1’inci olarak dönmek istediğini söyledi. Hoca Sağkol, “Ülkemi temsil ettim ve bu benim için çok gurur verici. Hepimiz elimizden geleni yaptık. Dünya çapında olunca çok başka duygular hissediliyormuş. Veli hocamızda bize çok cesaret verdi. Onun sayesinde katılarak 3’üncü oldum. Maddi imkânlardan dolayı katılamayan çok iyi olan sporcular var. Sporcularımıza yardım edilmesini rica ediyoruz. Kulübümüze her yaştan katılan insanlar var. Sporda yaşın hiçbir önemi yok. Yeter ki başarmak istesinler. Daha sıkı bir eğitim ile seneye 1’inci olarak döneceğim. Öğrencilerime ve hocamıza emekleri için çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Haber: Selin Girgin