Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

İKTİDARIN TÜRKİYE YÜZYILI VİZYONU: ZAMA ZAM!

Cumhuriyet Halk Partisi Balıkesir

Cumhuriyet Halk Partisi Balıkesir Milletvekili ve TBMM İdare Amiri Ensar Aytekin, gece yarısı yapılan zamlara sert tepki gösterdi. AKP’nin seçim öncesi devlet bütçesini bitirdiğini ve şimdi faturasını vatandaşa kestiğini ifade eden Aytekin “AKP bildiğimiz oyununa devam ediyor. Seçimden önce her türlü kaynağı seçim için seferber ettiler. Şimdi kasadaki açığı gece yarısı vatandaşın sofrasından çalarak kapatmaya çalışıyorlar.  Anlaşılan o ki vatandaşa yakında taş yiyin diyecekler. Saray yaşasın, vatandaş ölürse ölsün anlayışı Türkiye yüzyılı diye anlattıklarının temel özeti oldu. Vizyon diye ortaya koydukları şey zama zam yapmak” dedi.

CHP’li Aytekin’in açıklaması şöyle:

Gece yarısı bütün ülke uykudayken, Resmi Gazete’de yayımlanan Cumhurbaşkanı kararnamesi ile vergi oranları arttırıldı. Yeni oranlarla KDV Cumhurbaşkanı kararıyla %8’den %10’a, %18 olarak uygulanan KDV %20’ye yükseltildi. AKP iktidarı seçimden önce bol keseden dağıttığı paraları, kampanya için sadece sosyal medyada bile reklamlarla yalanları pazarladığı milyonlarca liralık faturaları artık vatandaşa yansıtmaya başladı. Saray yaşasın da vatandaş ölürse ölsün anlayışı AKP’nin temel politikası oldu.

“İktidarın Önerisi: Taş Yiyin”

Ülkedeki en büyük banknotla uzun bir süredir 1 kg et dahi alınamıyordu. Pazar tezgahlarında tezgahtar da vatandaş da utanarak taneyle alışveriş yapmaya başladı. 1 kg domates alan artık zengin muamelesi görüyor. Seçimin üzerinden 2 aya yakın süre geçti. Ne doları durdurabildiler ne enflasyonu düşürebildiler, üzerine faizi de arttırdılar. Körfez ülkelerinden para bulmak için kapı kapı geziyorlar. Ama her seferinde elleri boş dönüyorlar. Ve artık kasada hiçbir şey kalmadı.  Hal böyle olunca, vatandaşa iğneden ipliğe zam yaparak vergi gelirlerini arttırmaya çalışıyorlar. Bu zamlarla yeme içme sektörüne KDV’yi %10 yaparak, küçük esnaf lokantalarını tamamen ortadan kaldırmaya sebep olacaklar. Anlaşılan o ki yakında vatandaşa taş yiyin diyecekler.

İnsanı Yaşat Ki Devlet Yaşasın Gitti, Saray Yaşasın Da Vatandaş Ölürse Ölsün Geldi

Lafa gelince sadece hamaset yapıyorlar. Terörden giriyorlar, hakaretten çıkıyorlar. Ama iş vatandaşın hayatını kolaylaştırmaya gelince her şeye sağır oluyorlar. Memura verilecek zam oranını açıklıyorlar, memur zammı daha alamadan eve alacağı her ürüne zammı katmerli katmerli yapıyorlar. Özel sektör ha keza aynı. Asgari ücretin üçte ikisi kiraya gidince geriye kalanla vatandaş ne yapacak? İnsanı yaşat ki devlet yaşasın gitti saray yaşasın da vatandaş ölürse ölsün geldi. Lüks hayatları devam etsin diye, vatandaşı vergiyle cezalandıran bir iktidarla karşı karşıyayız. Ve bu zamlar maalesef ki daha başlangıç!