Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Gençliğe yol vermek ustalığın şiarındandır  

AK Parti Balıkesir Milletvekili

AK Parti Balıkesir Milletvekili Adayı Ali Taylan Öztaylan, Banses Youtube Kanalına konuk olarak yaptığı seçim çalışmalarını ve milletvekili olması durumda gündemindeki yatımları anlattı.  

Bugüne kadar AK Parti’de aldığı görevler konusunda da bilgi veren Taylan Öztaylan , “Ben 1987 yılında Bandırma’da doğmuş bir kardeşinizim. Anne tarafım Erdekli, baba tarafım Bandırmalı malumunuz. İlköğretim ve lise hayatımı Bandırma’da tamamladım. Sonrasında üniversite için İstanbul’a geçtim. Orada siyasal bilgiler ve uluslararası ilişkiler bölümünden mezun oldum. Lise ve üniversite hayatımızda hem yaz tatillerinde hem de lise zamanında Bandırma’da yüz yıllık bir markanın dördüncü kuşak temsilcileri olarak esnaf kültürüyle yetiştim. Sonrasında Ankara’ya geçtiğimizde profesyonel iş hayatıma, Türkiye Odalar Borsalar Birliğinde başladım. Sonra Cumhurbaşkanlığı’nda farklı kademelerde görevler yaptım. Teşkilatçılık tarafını da ele alacak olursak, ben 2004’te gençlik kollarıyla beraber başladım. 2004 yerel seçimleri, 2007 genel seçimleri, 2009 yerel seçimleri, 2010 referandum, 2011 genel seçimlerinde Balıkesir bölgesinde çokça çalışma fırsatı yakaladım. Ak gençlikle beraber teşkilatçılığın ne olduğunu ne demek olduğunu öğrendim. Sonrasında da Ankara’da Türkiye’nin en büyük gençlik örgütü olan Adalet ve Kalkınma Partisi Genel Merkezi Gençlik Kolları’nda Genel Başkan Yardımcısı olarak 3 sene kadar çalışma şerefine nail oldum. Cumhurbaşkanlığı’nda da Ekonomi İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı’nda Güvenlik İşleri Genel Müdürlüğü, Devlet Bilgi Koordinasyon Merkezi Başkanlığında ve Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ofisi’nde çeşitli görevlerde bulundum. Burada koordinatör, uzman, uzman yardımcısı, birim müdürü ve danışman sıfatlarıyla çalıştım. Son bir, bir buçuk senede danışmanlık görevlilerim vardı. Bazı projelerde danışmanlık yaparken özel sektör girişimlerinde de bulunmaya başlamıştık. Şimdi onlarla alakadar oluyoruz.” Dedi.   

SEÇMENİN ALGISI POZİTİF  

Milletvekili olma sürecini de anlatan Öztaylan, bölgede yaptığı çalışmalarda seçmenle bir araya geldiği söyledi. Öztaylan, “Sayın Cumhurbaşkanımızın bir sözü vardır; ‘Gençliğe yol vermek ustalığın şiarındandır’ diye. Sağ olsun bizlere de 4’ncü sırada Balıkesir’de yol verdi. Benim gibi yerde Genel Merkezde veya Gençlik Kollarında farklı illerde görev yapmış arkadaşlarımız şu an listelerin önemli yerlerinde. Gençlerin bu kadar değerlendirilmesi Sayın Cumhurbaşkanımızın siyasi ustalığından gelen bir şey. Çünkü biz sahada vatandaşlarımızla, hemşehrilerimizle buluştuğumuzda genç bir yüz gördüklerinde, benim beklediğimden çok daha iyi, çok pozitif bir tepkiyle karşılaştım. İşte böyle gençler olsun. 35 yaşındaki delikanlılarımız olsun, 35 yaşındaki kızlarımız olsun gibisinden çok pozitif elektrik aldım. Bunu Ayvalık’ta da Burhaniye’de de bunu Kepsut’ta, Dursunbey’de de Marmara Adası’nda da Bandırma’da da duydum. Bandırma, Erdek bölgesinde son güne kadar yine devam edeceğiz. Her gün beklediğimden çok daha pozitif bir algıyla karşılaştığımı söylemek mümkün.” Diye konuştu.  

“ 20 YILLIK HAYALİM”  

AK Parti Milletvekili listesinde bulunmanın kendisi için büyük bir şeref olduğuna dikkat çeken Öztaylan, “Genç yaşta böyle bir şeye nail olmak ayrı derecede bir mutluluktu. Ben Bandırma İlçe Teşkilatında ilk adaylık listesi açıklandığında, çıktığımda 20 yıllık bir hayalimin günüdür diyerek, Bismillahirrahmanirrahim diyerek başladım. Bu tabii ki hem mutluluk verici. Hem de bir yandan da aslında ya bir hata yapar mıyım? İşte yerimi doldurabilir miyim? Ağırlığımı verebilir miyim? Gibi çekinceleri de beraberinde getirmişti. Ama biz gençliğin dinamizmini, gençliğin enerjisini göstererek çok sayıda kişiyle görüştük. Sanayi sitelerimizle, sivil toplum örgütleriyle, esnaflarımızla, kırsal mahallelerdeki vatandaşlarımızla ve bunu da enerjiyle, bu dinamizmle, bu gençlik ateşiyle beraber yaptım. Açıkçası ilk başladığım noktadan çok daha iyi noktada olduğumuzu düşünüyorum. İnşallah bundan sonra da aynı enerjiyle, aynı dinamizmle devam etmeyi ümit ediyorum. Cumhurbaşkanlığı yatırım Ofisi’nde çalıştım. O da önemli bir şey çünkü. Bandırma gelişmeye açık bir kent ve gelişmek zorunda olan bir kent. Yatırımlara ihtiyacı var Bandırma’nın.” Dedi.  

“ANKARA’NIN GÖZ BEBEĞİ” 

Bandırma ve bölgenin ulaşım açısından Türkiye’nin önemli bir noktasında olduğunu vurgulayan Öztaylan, “Karacabey’e kadar gelmiş çok büyük bir otoyol var. Bursa’ya kadar gelmiş ve birkaç sene içerisinde Bandırma’ya kadar gelecek bir yüksek hızlı tren var. Çanakkale Köprüsü var. Gökkeolojistik limanımız var. Marmara Denizi’nde önemli olan Bandırma Limanı var. Yeni Organize Sanayi Bölgelerimiz var. Şimdi bu altyapıyla beraber zaten Bandırma’nın ve dolayısıyla Balıkesir’in nüfusunun hızlı bir şekilde artacağını öngörmek mümkün… Diğer bir açıdan baktığımızda İstanbul’daki metrekare fiyatları aldı başını gitti. Yatırımcılar artık İstanbul’da bir yer bulmak istemiyorlar. Oradaki sosyal hayat vesaire ne kadar daha uygun seviyede olsa da planlı arazi konusunda yatırımcıların tercihi kaymaya başladı. Bakıyorsunuz Gebze’de benzer şekilde doldu. Bursa, Sakarya bölgesi doldu. Döndü dolaştı, iş Bandırma’ya geldi. Bandırma bu açıdan çok önemli. Bu yatırımları getirirken bizim paralelinde sosyokültürel hayatı da çok iyi düşünmemiz gerekiyor. Bu da apayrı ve bizim gündemimizde olan bir konu. Yatırım Ofisi Başkanlığı’nda çalışırken bizler, Balıkesir’e 2 tane önemli yatırımın gelmesi konusunda çalıştık. Balıkesir merkezdeki organize sanayi bölgesine bir tane de yaklaşık 900 kişilik istihdamın olacağı başka bir yatırımın da Bandırma’ya organize sanayi bölgesinin büyütülerek gelmesine ben teknik manada arkada karınca misali ağzında su taşıyarak biz de sayın vekillerimizi il başkanımızın, belediye başkanımızın öncülüğünde çokça çalışma yaptık.  Bundan sonra da tabii yatırım ofisi başkanımız olsun, ekonomi başkanlığındaki geçmişteki ekonomi alanında çalışan büyüklerimiz olsun, bizim ikili ilişkilerimiz gayet iyi gayet güzel. İnşallah önümüzdeki günlerde onların da bir ziyareti olabilir Bandırma bölgesine. Hem buradaki yatırımcılarımıza hem de ilgili sivil toplum örgütleriyle bir görüşme ortamı ayarlamaya çalışıyoruz. Yani Bandırma aslında Ankara’nın göz bebeği. Herkes böyle yatırım nasıl gelecek, nereye gelecek, nasıl olacak, araziler nasıl değerlenecek ve o altyapıya yetecek mi, demir yolu nasıl değerlendirebiliriz, Organize Sanayi Bölgeleri nasıl genişletebilir, yeni bir liman yapabilir miyiz gibi sorular zaten çokça gündemde olan bir husus. Biz de bunu hem partimizin hem de sivil toplum örgütlerinin yaklaşımıyla iyi bir fotoğraf çekip önce durumu anlamamız gerekiyor. Yani saha ne bekliyor? Bu çok önemli… Yani gelip de buraya biz yatırım yapalım değil. Onun sahadaki köylü ne istiyor, siyasetçi ne istiyor, sanayici ne istiyor veya vatandaş ne istiyor bunu doğru anlayıp analiz edip ilgili politika belgelerini hazırlayıp ondan sonra da ilgili mercilerde bunların takibini yapmak zaten benim boynumun borcudur.” Dedi.  

BANDIRMA’NIN GELECEĞİ İÇİN SÖZ VERDİ  

Yatırımlar ve Bandırma’nın il olması konusunda da konuşan Öztaylan şunları söyledi: “Tabii 2004’ten 2011’e kadar seçimlerde gezip, borsalarla beraber çalışmalar yapmış veya kendi ticaretimizle alakalı ikili ilişkilerde bulunmuş bir kardeşiniz olarak Ankara’da da buna paralel olarak Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’yle bakanlıkların nasıl koordineli çalışabileceği, hangi daire başkanlığıyla bir araya gelip hangi kararı çıkartabilir, hangi genel müdürlükte kim etkilidir, değildir gibi vesaire satır aralarını okumak yetisine naçizane sahip olduğumu düşünüyorum. Birçok arkadaş edindik orada, birçok büyüğümüz var, birçok dostumuz var. Her gün farklı farklı kişiler aslında arayıp tebrik mesajlarını iletiyorlar bana sağ olsunlar. Yani bu iki gücü birleştirdiğimizde inşallah Bandırma’yı çok daha farklı bir yere götürebiliriz. Belki de Bandırma’nın il olması konusundaki hayal belki de bize nasip. Burada babama referans verelim. Sayın Cumhurbaşkanımızla bu konuyu birebir görüştüğünde, ‘Cemalciğim bizim il yapma gibi bir projemiz yok. Yani il yapma konusuna ben biraz muhafazakâr yaklaşıyorum. Geçmiş dönemde bunları böyle doksan model siyasetçiler yaparak, oy devşirme üzerinden rant sağlama, oy sağlama, üzerine götürmeye çalıştılar’ ancak baktığınız zaman sonra yapılan bazı illerin yönetebilmek için devletin merkezi bütçesine çok fazla, çok farklı şekilde yük bindirdiğini ve o verimliliğin kaybolduğunu gördü hükümetimiz, AK Parti hükümeti de burada biraz daha farklı bir yaklaşım sergiledi. Ancak Sayın Cumhurbaşkanımızın babama milletvekilliği sürecinde şöyle bir lafı vardı. ‘Eğer bir il yapma durumum olursa bunu yapacağım ilk yer Bandırma olur.’ Çünkü ben Bandırma’nın ne kadar önemli, ne kadar gelişmiş bir yer olduğunu biliyorum ama inşallah zamanla dediğim gibi eğer biz bu yatırımları alırsak, 300 bine, 400 bine giden bir nüfusumuz olursa zaten biz kendi kendimize çok çok iyi yönetebilecek kapasitede bir ilçeyiz. Biz buna Allah nasip eder de kopartırız diye ümit ediyorum. Hani bizim topraklarımız çok güzel. Yani Türkiye’nin 50-60 tane ilinde yüzlerce ilçesini gezmiş bir kardeşiniz olarak, yani Hakkari’ye, Şırnak’a, Iğdır’a, Ardahan’a, Edirne’ye, Muğla’ya, Genel Merkez Gençlik Kolları’nda görev yaparken gitmiş bir kardeşiniz olarak bölgemizin değerini bilmemiz lazım. Çok özel ve çok çok güzel bir yerde duruyoruz. Buradan 1 saatte Bursa’dayız. 2 saatte İstanbul’dayız. 1,5 saatte Çanakkale’deyiz. İstediğimiz her şey bizim elimizin altında. Şunu söylüyorum memleket tanıtırken. Bakın burada dururuz. Belli başlı kurumsal markalardan alışveriş yapabiliriz. Ama 3-4 kilometre çıktığımızda çok bakir, neredeyse el değmemiş topraklarımız var. Biz hala domuz yollarından denize indiğimiz sahillerimiz, kıyılarımız var. Burada köylerimizdeki organik sütü, organik tarım ürünlerini hala alıp kendi dükkânımızda işliyoruz. Yani bu bölge çok özel, çok derindir. Hem tarihiyle hem insanıyla hem de coğrafi konumuyla ben Bandırma’nın geleceği için Zaten yirmi senedir kendimce çalışmaya çalışıyorum. İnşallah bundan sonra da daha uzun süreler bu memleket için çalışmak için söz veriyorum. Hatta söz vermiyorum, taahhüt ediyorum.”